DUŠANOV OTAC SE JAVIO IZ BOLNICE I OTKRIO U KAKOM JE STANJU DJEČAK: Cijela Srbija je čekala ove vijesti!

Kiosk
DUŠANOV OTAC SE JAVIO IZ BOLNICE I OTKRIO U KAKOM JE STANJU DJEČAK: Cijela Srbija je čekala ove vijesti!
.

Mali Dušan Todorović (4) iz Svilajnca, koji boluje od podmuklog raka nadbubrežne žlijezde neuroblastoma, nalazi se trenutno u klinici "Sant Joan de Deu" u Barseloni, u kojoj teku pripreme za njegovu terapiju, dok je Vlada Srbije uplatila jučer oko 250.000 eura fondaciji Produži život za liječenje Dukija, ali i još petoro bolesne djece u inostranstvu.

OTAC MALOG DUŠANA KOJI JE UJEDINIO SRBIJU OGLASIO SE IZ BARSELONE: "Leži i trpi bolove"​

Kako je rekao Dukijev otac Aleksandar Todorović za Kurir oni su juče imali konstantne sastanke sa ljekarima u Barseloni.

- Cijeli dan smo sa ljekarima. Rade se osnovne analize, tako da će se znati dalji tok liječenja tek kad sve analize budu gotove - kazao je Todorović. 

1617443-mali-dusan-ff

Društvenim mrežama jučer je kružila fotografija neustrašivog Duleta iz španske bolnice koji drži palac nagore u znak hrabrosti i optimizma. On tako pozdravlja sve koji su bili uz njega i koji ga hrabre na putu borbe koja mu slijedi.

SVI SU BILI UBIJEĐENI DA SERGEJ TRIFUNOVIĆ POZIVA LJUDE DA UPLATE NOVAC ZA MALOG DUŠAN: Istina je malo drugačija

 - Ljudi, da se samo javim na sekund! Hvala svim ljudima u Srbiji od srca, hvala svima koji su nam pomogli, hvala državi, sve se odigralo u posljednji čas! Dali ste nam mogućnost da pokušamo nemoguće i uz ovakvu podršku, nadam se da će i Bog dragi biti uz Dukija! Javljam se kad stignem, ne brinite i molite se za nas jer će nam trebati - napisao je Dušanov otac Aleksandar Todorović na društvenim mrežama.

dusannnnn-1000x0

Vlada Srbije potvrdila je da je donijela odluku o dodeli sredstava za nastavak liječenja Todorovića u zdravstvenoj ustanovi u Španiji u iznosu od 29.663.000 dinara.

- Sredstva koje je izdvojila Vlada Srbije biće korišćena za eventualne dodatne troškove liječenja dječaka i još petoro djece u inostranim zdravstvenim ustanovama, za čije liječenje fondacija Podrži život prikuplja sredstva - saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

5b9cddb1-219c-4650-afdb-2d8a0a0a0a67-dule1620x0-preview

Kako je rečeno ranije u fondaciji Podrži život, oni su putem donacija prikupili 119.391 euro, dok je anonimni donator uplatio ostatak novca, odnosno 71.921 euro, direktno na račun klinike.

dusan-todorovic-fondacija-podrzi-zivot-1080x675

Cjelokupna cijena liječenja u Barseloni je 191.312,81 euro. Javnost u Srbiji podigla se na noge nakon Dušanove priče, većina građana je pomogla koliko je mogla, a ostatak novca potrebnog za liječenje na kraju je obezbijedila država.

OBJAVLJEN DIRLJIV SNIMAK DUŠANOVOG POLASKA U BARSELONU: Bolničarka ga je u naručju donijela do helikoptera

(Novi.ba/Kurir.rs)

Ne propustite