Rižoto s tikvicama i špinatom

Kuharica
Rižoto s tikvicama i špinatom
Rižoto, uvijek fini i kremasti u svakoj kombinaciji

Rižoto, uvijek fini i kremasti u svakoj kombinaciji

Sastojci

  • 150 g riže
  • pola glavice luka
  • 1 tikvica
  • špinat
  • 1 žl maslaca
  • 1 dl bijelog vina
  • sol, papar, koncentrat rajčice, bosiljak, peršin, ružmarin
  • parmezan

Priprema

  1. Luk narezati na kockice i prodinstati ga na malo maslinova ulja.
  2. Dodati rižu i podlijati s 1 dl bijelog vina. 
  3. Kad riža upije dio vina dodati tikvice narezane na kockice.
  4. Po potrebi dodavati vruće vode i pustiti da se riža skuha (cca 15 min).
  5. Kad je riža skoro kuhana dodati špinat, začine, jednu žlicu maslaca i jednu žlicu koncentrata rajčice.
  6. Promiješati da se sve poveže.
  7. Poslužiti toplo sa naribanim parmezanom!

Izvor: coolinarika.com

Ne propustite