NE MOŽETE SMRŠATI JER JEDETE OVO VOĆE: Ovo mijenja sve, nevjerovatno OTKRIĆE LJEKARA!

Zdrav život
NE MOŽETE SMRŠATI JER JEDETE OVO VOĆE: Ovo mijenja sve, nevjerovatno OTKRIĆE LJEKARA!
.

Voće  je mnogima koji se hrane zdravo omiljena užina. Bogato je vlaknima i esencijalnim nutrijentima, a ukusno je i može se ponijeti kamo god krenuli. 

Ipak, neke voćke bogate su šećerom, a iako je riječ o prirodnom šećeru, ako pokušavate smršavjeti i nije najbolja opcija. Nemojte ga potpuno izbaciti, nego obratite pozornost na to u kojim ga količinama i kada konzumirate.

OBRRATITE PAŽNJU: 8 znakova da vaše tijelo traži HITNU pomoć

''Preporučujem svima kojima je cilj smršavjeti da pripaze na veličinu porcije i pripremu'', kaže dijetetičarka Eliza Savage. 

''Primjereno je pojesti jednu voćku, ako stane u šaku (jabuka, breskva), jednu šalicu narezanog voća (lubenica, ananas) ili 15 do 17 bobica grožđa ili trešnji'', savjetuje.

Postoje voće koje možete odabrati radije nego primjerice bananu ili mango, ako želite izgubiti na težini, smatraju dijetetičari.

Konzervirano voće

konzerve-voce

''Konzervirano voće bi bilo zdravo kada ne bi bilo pakirano u slatki sirup'', kaže Jillian Kubala i preporučuje da odaberete voće koje je konzervirano u vodi ili vlastitom soku.

 

Sušeno voće

suho-voce-580x290

''Iako su male količine sušenog voća izvrsna užina kada se kombiniraju uz zdrav izvor masti i proteina poput orašastih plodova, prejedanje može dovesti do povećanja težine'', upozorava Jillian.

''Sušeno voće ima više kalorija od svježeg i sadrži više šećera'', napominje dijetetičarka.

 

Kupovni smoothie

0d8a9458

Smoothie je vrlo zdrav, ali u većini slučajeva samo ako ga sami pripremate jer su kupovne verzije pune dodanog šećera, smatraju stručnjaci.

''Pripremljeni smoothie koji možete kupiti u trgovini je obično prepun šećera. Jedan ili dva dnevno će definitivno sabotirati vaš proces mršavljenja. Pripremite ga radije sami kod kuće. Pijte ga jednom dnevno i koristite proteine, zeleno lisnato povrće, voće i nezaslađeno bademovo mlijeko'', kaže Jillian.

NA ULOŠKU STE UGLEDALI TAMNO SMEĐU BOJU MENSTRUACIJE? Doktori upozoravaju, EVO O ČEMU JE RIJEČ!

Banane

banane

''Iako su zdrave, nisu najbolji izbor za one koji paze na težinu. Jedna banana sadrži do 17 grama šećera i 120 kalorija'', istaknula je Amanda Baker Lemein.

 

Ananas

fresh-ananaspineapple-in-female-hands-picjumbo-com

Baker Lemein savjetuje da budete oprezni i s ananasom koji ima do 17 grama šećera u jednoj porciji veličine pune šalice.

 

Mango

mango

Mango je također ukusno voće, ali pojedenom porcijom unijet će oko 22 grama šećera u organizam. 

''Nije najbolja opcija za mršavljenje. Ako ga ipak želite pojesti, pripazite na količinu'', dodaje nutricionistica Juliana Shalek.

 

Grožđe

grozdje

Brooke Alpert, koja je napisala knjigu o detoksikaciji, kaže da porcija grožđa sadrži oko 16 grama šećera.

 

Lubenica

lubenica1

Alpert savjetuje da budete oprezni i s lubenicom koja po porciji ima oko 17 grama šećera. 

Nije mogao da ustane iz kreveta od bolova: Oporavio kosti i zglobove za 10 dana SAMO JEDNOM NAMIRNICOM!

(Novi.ba/Index.hr)

Ne propustite