OBRRATITE PAŽNJU: 8 znakova da vaše tijelo traži HITNU pomoć

Zdrav život
OBRRATITE PAŽNJU: 8 znakova da vaše tijelo traži HITNU pomoć
.

Naše tijelo je savršen mehanizam u kojem se istodobno događaju mnoge stvari. A ponekad nam daje znak da treba pomoć koja, ako se ignorira, može dovesti do zdravstvenih problema.

Ovo su nekim od signala koje uvijek morate primijetiti.

8. Nesanica, razdražljivost i grčevi nogama

 

x

Ako imate ove znakove, vaše tijelo treba magnezij i kalij. Da biste nadopunili ove vitalne elemente, dodajte rajčice, naranče, banane i špinat u svoju svakodnevnu prehranu.

7. Suha koža

x1

 

Suhoća kože može značiti nedostatak vitamina E. Stoga, trebate jesti više povrća, ulja, orašastih plodova i riba.

6. Pojačana želja za slatko

 

x2

Ako iznenada osjetite snažnu želju da imate nešto slatko, tada stres, depresija ili iscrpljenost mogu biti uzrok. Vaše tijelo traži glukozu. Obvezuju ga i izbjegavaju dobivanje težine, bolje imati neku tamnu čokoladu ili med.

5. Željeti jesti led

 

x3

Ako smatrate da želite jesti nešto leda, onda imate anemija - nedostatak željeza. Najbolji izvori željeza su govedina, jaja i mekušci. Međutim, još je bolje konzultirati liječnika ako želite jesti led i nedostaje energije.

4. Krvarenje desni

 

x4

Iznenadno ili stalno krvarenje vaših desni kada zubete zubima je znak za otkrivanje nedostatka vitamina C. Uključi sljedeće proizvode u vaše obroke: agrumi, špinat, zelena i crvena paprike, rajčice, kupus, cvjetača, brokula.

OVO SU ZNAKOVI DA VAM BUBREZI OTKAZUJU: Ako vam je život mio, nikada ih ne smijete ignorirati!

3. Krhak nokti i kosa

x5

 

Tijelo vam govori da nedostaje vitamina B. Pijte više mlijeka i neka nori morska trava i gljive.

2. Prstenovi oko irisa

x6

 

Takvi prstenovi mogu se pojaviti kod osoba starijih od 50 godina, i to je normalno. Međutim, ako se pojavi u mlađoj osobi, onda je to znak visokih razina kolesterola. Trebali biste se posavjetovati s liječnikom o tome.

1. Grčka noga

x7

 

Morton - ili duži drugi nožni prst je prilično učestala pojava - od manje od tri posto, preko trećine opće populacije pa sve do čak 90 posto u nekim populacijama.

Vjeruje se da je ova pojava nasljedna.

Morton nožni prst prvi put je opisan kao medicinsko stanje 1927. godine u tekstu Dudleya Joya Mortona, ortopedskoga hirurga.

On je objasnio da to zapravo ne dolazi od dužine prsta već od kratke prve metatarzalne kosti koja spaja palac na glavni dio stopala.

Takvo stanje može prebaciti težinu na drugu metatarzalnu kost što može uzrokovati bol ili stvaranje kalusa i koštano-mišićnih problema. Hirurška korekcija ponekad koristi, ali je ipak bolje osigurati stopalu pravilnu potporu.

Smatra se da je ovakav oblik stopala tzv. grčko stopalo i nekad se vjerovalo da je to najljepši oblik, ljepši od egipatskog gdje je najveći palac, a ostali prsti su kraći. Mnoge grčke statue imaju upravo takva stopala, a i Kip slobode se može pohvaliti dužim drugim nožnim prstom.

MNOGI OVO NISU ZNALI: Evo šta znači ako BURMU nosite na desnoj, a šta na lijevoj ruci

Ne propustite