DJEVOJKA I JA SMO IZNAJMILI SAVRŠEN APARTMAN NA ODMORU: Pogledao sam sat u spavaćoj sobi i poslije 20 minuta SHVATIO SAM STRAŠNU ISTINU

Kiosk
DJEVOJKA I JA SMO IZNAJMILI SAVRŠEN APARTMAN NA ODMORU: Pogledao sam sat u spavaćoj sobi i poslije 20 minuta SHVATIO SAM STRAŠNU ISTINU
.

Irac Dougie Hamilton došao je sa svojom djevojkom u Toronto na odmor. 

Unajmili su stan u centru grada preko Airbnb-a. 

Međutim, nije prošlo ni 20 minuta, taman koliko da djevojka ode po kafu i vrati se, kad je Dougi otkrio da "mit" koji kruži iznajmljenim stanovima putem ove platforme uopšte nije mit.

sat1

sat2

Već dugo kruži priča o vlasnicima stanova koji ostavljaju mikrofone i kamere u stanovima koje iznajmljuju. 

Dougijev slučaj pokazao je da su mjere opreza ipak neophodne. 

 - Ležao sam na kauču i gledao u digitalni sat. Pogled mi je bio uperen u spavaću sobu (koja nije imala vrata). Sjetio sam se viralnog snimka o špijuniranjima i kroz glavu mi je prošla misao: "Zamisli da je u ovom satu kamera". Rekao sam sebi "Ne budi glup, da li stvarno hoćeš da budeš taj tip ludaka koji misli da ga špijuniraju?". "Naravno da hoćeš", odgovorio sam sebi.

DVA ČOVJEKA PRIMIJETILA SU OVE CIJEVE KAKO VIRE IZNAD ZEMLJE: Nikada nisu očekivali da će se ovo nalaziti ispod

sat3

I, nešto mu nije dalo mira, pa je izvukao punjač telefona i vidio bateriju od litijuma. Pogledao je prednju stranu sata malo bolje i - zaista našao kameru.

sat4

 

Objavio je i slike uz svoju priču koja je u trenutku postala viralna, a ljudi sada u panici govore da će od sada u svim iznajmljenim stanovima detaljno provjeriti svaku sitnicu. 

Ne propustite