MACRONOVA ŽENA SADA IMA 65 GODINA: A evo kako je izgledala kad je BILA MLADA!

Kiosk
MACRONOVA ŽENA SADA IMA 65 GODINA: A evo kako je izgledala kad je BILA MLADA!
.

“Bez nje ne bih bio ono što jesam” samo je jedna od popularnih rečenica koju je predsjednik Francuske Emanuel Macron posverio svojoj supruzi...

Svi već znaju da je ona od njega starija 25 godine – upoznali su se dok je Brigitte imala, kao danas Macron, 39 godina, i dok mu je kao petnaestogodišnjaku predavala latinski jezik i književnost u srednjoj školi u gradu Amiensu na sjeveru Francuske.

IRINA SHAYK PROŠETALA U POTPUNO PROVIDNOM KOSTIMU: Kad su vidjeli ovaj prizor, MUŠKARCI SU PALI U TRANS (FOTO)

Iako je odnos između 39-godišnje profesorice i maloljetnog, 15-godišnjeg učenika protivan ne samo standardnim zakonima europskih zemalja i učiteljskoj etici, nego i moralu uopće, francuski i drugi svjetski mediji “ljubavnu priču” Macrona i njegove današnje supruge promatraju vrlo nekritički.

im

Macron je pohađao isti razred kao i Brigitteina kći Laurence, i kada je počeo učestalo zalaziti u njihovu porodičnu kuću, njegovi roditelji su mislili da je razlog tome Emmanuelova kolegica, a ne njezina majka.

Recentna istraživanja pokazuju kako francuskim biračima ovaj slučaj, koji bi se u mnogim drugim državama tretirao kazneno-pravno, većinom zapravo i ne smeta.

“Nemamo klasičnu porodicu”, govorio je Macron, koji je u brak s Brigitte stupio 2007. godine, tokom kampanje. “Ali postoji li manje ljubavi u našoj porodici? Ne bih rekao. Možda je čak ima i više nego u konvencionalnim porodicama”.

image
Ljubav joj je navodno izjavio kao sedamnaestogodišnjak, a Brigitte se danas prisjeća: “On je odrasle tretirao kao sebi ravne. Bila sam opčinjena inteligencijom tog dječaka”.

Kada su Macronovi roditelji, imućni liječnici, saznali za njihovu vezu, upisali su sina u drugu školu, i to u Parizu. Kada su zatražili Emmanuela da se više ne viđa s njome, odgovorio im je da ništa ne može obećati, a Brigitte je poručio: “Štogod ti učinila, oženit ću te”.

who-is-brigitte-macron-frances-new-first-lady

Brigitte, koja inače dolazi iz porodice vlasnika tvornice čokolade, u braku je sa svojim prvim mužem, bankarom Andreom Louisom Auzièreom, s kojim ima i troje djece, ostala sve do 2006. godine.

“Ljubav je uzela sve na mom putu i odvela me do rastave”, kazala je novinarima, i dodala da je Macronu bilo “nemoguće odoljeti”. Macronova (tri godine starija) majka danas kaže kako u Brigitte više vidi prijateljicu nego snahu.

Sudeći po svim izjavama koje smo i ovdje prenijeli, jasno je kakva razlika može postojati između medijskoga konstrukta i stvarnosti. Dok žute tiskovine godinama stvaraju ljubavnu priču kao iz bajke, u stvarnosti je riječ o slučaju iskorištavanja autoriteta te seksualne (i potencijalno psihičke) manipulacije maloljetnikom.

Utjecaj koji Brigitte ima na Macrona nije zanemariv – novi francuski predsjednik, štoviše, najavljuje i institucionalizaciju funkcije “prve dame”, koja dosad nije postojala u Francuskoj, kako bi i sama Brigitte moga biti prisutna u javnome i društvenom životu.

brigitte-macron-diet-1126641

Danas svoju “ljubavnu priču” Emmanuel Macron opisuje kao “tajnu, vječnu i neshvaćenu”, čime se zatvara krug ovdje navedenih izjava koje bi više priličile kakvom melodramatskom komadu nego slučaju spolnog napastovanja učenika.

Tiphaine Auzière, kćer Brigitte Macron, stala je u obranu majke optuživši njene političke suparnike za ljubomoru zbog ‘mizoginih komentara i napada na Brigitte’, piše britanski Guardian.

Prije više od dvije decenije Macron i njegova supruga su ovako izgledali:

young

.

mladi1

.

mladi

.

macron-epouse

.

love

.

a

.

10815155

.

3emmanuel-i-bridzhit-v-molodosti

.

38386

OBJAVLJENE SLIKE KATE MIDDLETON NAKON PREKIDA SA WILLIAMOM: Udebljala se, a lice joj je NEPREPOZNATLJIVO (FOTO)

Ne propustite