Piletina na portugalski s umakom od rajčice

Kuharica
Piletina na portugalski s umakom od rajčice
Lagano jelo sačinjeno od kockica piletine u sjeckanoj rajčici i vinu u kombinaciji s jednostavno pripremljenom rižom poslužite uz portugalsku muziku.

Lagano jelo sačinjeno od kockica piletine u sjeckanoj rajčici i vinu u kombinaciji s jednostavno pripremljenom rižom poslužite uz portugalsku muziku.

Sastojci:

  • 800 g pilećeg filea
  • 4 češnja češnjaka
  • 100 g luka
  • 1 Sjeckana rajčica Podravka By Podravka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica nasjeckanog bosiljka
  • 2 žličice Vegete Mediteran By Podravka
  • sol
  • Crni mljeveni papar Podravka By Podravka
  • 50 ml vina Porto
  • 300 g Riže dugo zrno Podravka By Podravka

Priprema:

  1. U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, lagano ga posolite i popržite do zlatnožute boje. Dodajte nasjeckani češnjak i pileće filete narezane na kockice. Pospite Vegetom i pržite dok piletina ne dobije lijepu zlatnu boju.
  2. Dodajte sjeckanu rajčicu, vino porto i na laganoj vatri kuhajte 20-30 minuta da piletina omekša. Po potrebi podlijte s malo vode.
  3. Za to vrijeme rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi i ocijedite ju. Piletinu u umaku poslužite s kuhanom rižom, posuto nasjeckanim bosiljkom.
  4. Posluživanje
  5. Piletinu u umaku poslužite s kuhanom rižom, posuto nasjeckanim bosiljkom.

Savjet
Za intenzivniji i aromatičniji okus količinu vina koju dodajete u umak možete i malo pojačati.

Izvor: coolinarika.com

Ne propustite