Piletina na portugalski s umakom od rajčice
Lagano jelo sačinjeno od kockica piletine u sjeckanoj rajčici i vinu u kombinaciji s jednostavno pripremljenom rižom poslužite uz portugalsku muziku.
Lagano jelo sačinjeno od kockica piletine u sjeckanoj rajčici i vinu u kombinaciji s jednostavno pripremljenom rižom poslužite uz portugalsku muziku.
Sastojci:
- 800 g pilećeg filea
- 4 češnja češnjaka
- 100 g luka
- 1 Sjeckana rajčica Podravka By Podravka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica nasjeckanog bosiljka
- 2 žličice Vegete Mediteran By Podravka
- sol
- Crni mljeveni papar Podravka By Podravka
- 50 ml vina Porto
- 300 g Riže dugo zrno Podravka By Podravka
Priprema:
- U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, lagano ga posolite i popržite do zlatnožute boje. Dodajte nasjeckani češnjak i pileće filete narezane na kockice. Pospite Vegetom i pržite dok piletina ne dobije lijepu zlatnu boju.
- Dodajte sjeckanu rajčicu, vino porto i na laganoj vatri kuhajte 20-30 minuta da piletina omekša. Po potrebi podlijte s malo vode.
- Za to vrijeme rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi i ocijedite ju. Piletinu u umaku poslužite s kuhanom rižom, posuto nasjeckanim bosiljkom.
- Posluživanje
- Piletinu u umaku poslužite s kuhanom rižom, posuto nasjeckanim bosiljkom.
Savjet
Za intenzivniji i aromatičniji okus količinu vina koju dodajete u umak možete i malo pojačati.
Izvor: coolinarika.com