ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA SE DESILO U SVLAČIONICI TOKOM PAUZE: "Bili smo bez odjeće u ledu jedan pored drugog, A ONDA JE..."

Kiosk
ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA SE DESILO U SVLAČIONICI TOKOM PAUZE: "Bili smo bez odjeće u ledu jedan pored drugog, A ONDA JE..."
.

Teniser Novak Đoković pobijedio je u 1. kolu US Opena Martona Frušoviča rezultatom 3:1 u setovima.

7

Meč su obilježili i veoma teški uslovi za igru.

1

Novak i njegov protivnik imali su pauzu od 10 minuta između setova, koju im je dozvolio organizator, kako bi se okrijepili za nastavak meča.

2

Kada je poslije meča upitan šta je radio tokom pauze između setova, kada je zatražio medicinski tajmaut, Novak je upitao "Da li zaista želite da znate?".

3

- Zaista želim da zahvalim US Openu što nam je dozvolio odmor od 10 minuta poslije prvog seta. Mislim da nam je obojici bio nephoodan.

4

- Ali pravilo je da nam nije dozvoljeno da pričamo ni sa kim od članova našeg tima u svlačionici. Bilo je zanimljivo, jer je fizioterapeut bio nekoliko koraka od mene, i nekako smo uspjeli da jedno drugome damo znakove šta treba da radimo, a šta ne - konstatovao je Novak, a zatim se osvrnuo na najzanimljiviji dio priče.

5

- Bilo je smiješno, jer smo i Marton i ja imali kupke sa ledom, koje su bile jedna do druge. Bili smo goli u ledenim kupkama i bio je to divan osjećaj. Borite se sa momkom dva i po sata, a onda uđete u svlačionicu i neste završili meč, a goli ste u ledenim kupkama. Bio je to veličanstven osjećaj, moram da kažem - kazao je Novak.

6

 

Ne propustite