OVO VAM NIKO NIJE REKAO: Skriveni razlozi zašto se ne možete da zatrudnite

Ljubav
OVO VAM NIKO NIJE REKAO: Skriveni razlozi zašto se ne možete  da zatrudnite
.

Glavni čimbenici koji smanjuju šanse za trudnoćom poznati su: porod i dojenje, pilule za kontrolu rađanja, pušenje. Međutim, vrlo često čak i nepostojanje tih razloga ne jamči da ćete zatrudnjeti.

Postoje skriveni uzroci koje ćemo vam sada otkriti.

6. Trošite previše trans masti.

t

 

Smetnje trans masti - koje se nalaze u pečenim proizvodima, pizzama, grickalicama kao što su čips, pržene hrane - mogu negativno utjecati na plodnost, što znači da se ne javlja ovulacija. Pokušajte ograničiti potrošnju tih namirnica kao da ih konzumira umjesto zdravih ugljikohidrata može uzrokovati do 73% povećanog rizika za poremećaj ovulacije. Kada želite da jedete ove trans-masne ugljikohidrate, bolje je jesti grickalice kao što su banane, ražnjići od integralnog zrna, bademi, ili jogurt s bobicama.

5. Prekomjerno vježbanje.

t1

 

Vježbanje može u određenoj mjeri poboljšati vašu plodnost, ali važno je dobiti odgovarajuću količinu vježbanja. Previše može utjecati na ravnotežu energije i negativno utjecati na vaš reproduktivni ciklus. Istraživanja su pokazala da dugotrajna i intenzivna dnevna vježba može utjecati na vašu sposobnost trudnoće. Umjerenost je ključ za održavanje vašeg zdravlja i dobrobiti.

 

4. Indeks tjelesne mase je nizak.

t2

 

Imajući niži od normalnog BMI-ja može vam povećati rizik od poremećaja jajnika, neplodnosti i prijevremenog poroda. Poremećaji prehrane mogu biti povezani s nižim BMI i ponekad mogu negativno utjecati na menstruaciju i plodnost. Ako smatrate da ne može pratiti vašu prehranu, možete koristiti specijalizirane aplikacije koje će pratiti vaše kalorije i težinu, kao i druge zdravstvene simptome.

3. Vaš partner je naglašen.

t3

Istraživanja pokazuju da muškarčeva plodnost značajno utječe stresorima u životu, uključujući rad, obitelj i društveni život. Ne može se nositi s tim problemima ima najveći negativni učinak.

2. Koristite pogrešna maziva.

t4

 

Kako biste poboljšali šanse trudnoće, pažljivo izaberite ispravnu vrstu maziva za vas. Dobra vijest: postoje maziva koja mogu biti korisna za mušku plodnost. Neki imaju odgovarajuću razinu pH (7,2-8,0). Drugi sadrže magnezijske ione i kalcij koji imitiraju vlastite prirodne tekućine. Također je dokazano da bebi ulje može utjecati

1. Ne možete izračunati plodni prozor pravilno.

t5

 

Ponekad je teško napraviti tačna predviđanja, pogotovo ako je vaše razdoblje nepravilno. Međutim, tehnologija vam može pomoći. Postoje aplikacije kao što su Flo Period Tracker (besplatni za iOS i Android) koji precizno predviđaju cikluse. Osim toga, nakon što zatrudnite možete zadržati aplikaciju jednostavnim prebacivanjem na način trudnoće i uživajući u informacijama o razvoju bebe i prilagođenim zdravstvenim spoznajama.

Ne propustite