Punjene pečene paprike
Pripremite punjene pečene paprike koje su odlično izbalansiran obrok bogat laganim mesom, povrćem i biranim namirnicama iz mediteranske kuhinje. Jednako su privlačne tople i hladne!
Pripremite punjene pečene paprike koje su odlično izbalansiran obrok bogat laganim mesom, povrćem i biranim namirnicama iz mediteranske kuhinje. Jednako su privlačne tople i hladne!
Sastojci 4 osobe
- 2 žlice maslinovog ulja
- 100 g šampinjona
- 100 g tikvica
- 1 Fant mješavina za punjenu papriku i sarmu
- 400 g mljevene piletine ili puretine
- 1 žlica narezanog bosiljka
- 8 paprika "paradajz" (ili 4-6 velikih babura paprika)
Za umak:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 luk (60 g)
- 1 češanj češnjaka
- 1 Pelat Podravka (400 g)
- sol
- Crni papar mljeveni
- 1 žličica Bosiljka sušenog
- 200 ml kiselog vrhnja
Priprema:
- Na maslinovom ulju popecite sitno nasjeckane šampinjone i tikvice dok tekućina ne ispari.
- Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
- U zdjelu stavite meso, ohlađene šampinjone i tikvice, bosiljak, Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
- Paprikama odrežite vrh s peteljkom tako da dobijete mali poklopac, a ukoliko imate velike "babura" paprike prerežite ih po pola uzdužno.
- Pripremljenom smjesom napunite paprike pa ih na malo ulja u tavici lagano popecite. Paprike izvadite i položite u vatrostalnu posudu, a u tavicu dodajte nasjeckani luk i pirjajte do zlatne boje.
- Dodajte protisnuti češnjak i zdrobljene pelate te pirjajte 10-ak minuta. Umak malo razrijedite vodom, posolite, popaprite i umiješajte bosiljak.
- Njime prelijte paprike, pokrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 20 minuta.
- Paprike otkrijte, na svaku stavite žličicu kiselog vrhnja (i poklopite odrezanim vrhom paprike) te još zapecite 10-ak minuta.
Posluživanje
Pečene paprike poslužite s umakom i kuhanim krumpirom.
Savjet
Paprike nemojte nadjenuti do kraja, tijekom kuhanja će nabubriti, pa bi paprike mogle pucati
Izvor: coolinarika.com