CIJELI SVIJET JE 17 DANA BRUJAO O DJEČACIMA ZATOČENIM U PEĆINI: Sada su dobro i imaju samo jednu želju!

Dobre priče
CIJELI SVIJET JE 17 DANA BRUJAO O DJEČACIMA ZATOČENIM U PEĆINI: Sada su dobro i imaju samo jednu želju!
.

Nakon dva meseca otkako su ostali zarobljeni u pećini na Tajlandu, 12 dečaka, malih fudbalera i njihov trener podijelili su svoja iskustva u emisiji "Dobro jutro, Ameriko" gde su objasnili kako su "održali duh" tokom 17 dana "zarobljeništva" i šta planiraju da rade u budućnosti.

djecaci1

Govorili su iz budističkog hrama u kome su proveli nekoliko dana, a njihov trener je čak postao monah.

"Bio sam sretan što vidim mamu i tatu. Osjećao sam se toplije", sjetio se jedan od dječaka Titan, svog prvog osjećaja kad je izašao iz pećine. "Bio sam presrećan. Plakao sam", dodao je on.

djecaci1
Dvadesetpetogodišnji trener Jantavong se osvrnuo na samu ideju da uđu u tu pećinu i objasnio da su planirali poslije treninga 23. juna da za jedan sat istrče pećinu i da zato nisu ponijeli nikakvu hranu. Dok su istraživali pećinu napolju je počela da pada monsunska kiša i put nazad je bio poplavljen.

"Od samog početka sam znao da smo zaglavljeni u pećini. Međutim, trudio sam se da njima govorim pozitivne stvari, da moramo da čekamo malo duže da se voda spusti i da izađemo. Trudio sam se da ne paniče", rekao je trener i dodao da je meditacijom i molitvom pokušavao da sačuva smirenost dječaka.

djecaci
Nakon sedam dana molitve su uslišene i pojavili su se britanski ronioci u bazenu pećine. "Bio sam šokiran. Nisam znao šta da kažem. Bio sam sretan", kaže jedan od dječaka Adul, a prenosi B92.

djecaci

Dva dana kasnije svih 12 dječaka i trener izvučeni su iz pećine. Poslije svega imaju nove snove. Ipak, većina kaže da i dalje želi da igra fudbal za nacionalni tim, a jedan dječak je rekao da bi volio da radi u mornarici. 

tajland-pecina-djecaci-spasavanje-xinhua

Ne propustite