Dijete vam je dobilo UŠI U KOSI? Pogledajte kako ih se možete riješiti namirnicama koje sigurno imate u domu!

Praktična žena
Dijete vam je dobilo UŠI U KOSI? Pogledajte kako ih se možete riješiti namirnicama koje sigurno imate u domu!
.

Problem ušiju u kosi nije ništa manji od noćne more. Tko se želi neprestano češati po glavi u javnosti?

kosa4

Iako postoji veliki broj hemijskih preparata, prije nego se odlučite za njih pokušajte s ovim prirodnim lijekovi. Osim što ćete se riješiti dosadnih napasti oni će pomoći i vašoj kosi.

Maslinovo ulje

usi1

Maslinovo ulje je pravi spas kada je u pitanju ubijanju uši. Također je izvrsna pomoć za otklanjanja gnjida iz kose. Zbog gustoće maslinovog ulja, uši se navodno guše i umiru. Tretman treba primijeniti preko noći pod kapom za tuširanje, jer uši mogu preživjeti bez daha satima.

Koristite ovu metodu jednom sedmično.

Ulje čajevca

usi2

Od svih eteričnih ulja, ulje čajevca smatra se jednim od najučinkovitijih eteričnih ulja za liječenje ušiju. Utvrđeno je da 1% otopine ulja čajevca može ubiti 100% uši u roku od 30 minuta. Prije nego počnete koristiti eterično ulje, pokušajte s malom kapljicom na ruku onog kome treba tretman kako biste isključili potencijalne alergijske reakcije.

Koristite ga dok češljajte kosu i pomiješajte ga s uljem lavande za još bolje rezultate.

Sol

usi3

Soli se može iskorijeniti za uklanjanje uši zbog intenzivnog sušenja.

Dobro pomiješajte 1/4 čaše soli i 1/4 čaše octa.

Lagano raspršite otopinu na kosu tako da postane lagano vlažna. Stavite kapu za tuširanje i ostavite da djeluje oko 2 sata. Zatim operite kosu.

Ponovite ovo svakih 3 dana da biste dobili idealne rezultate.

Češnjak

usi4

Češnjak je izvrstan lijek za uši, ali nije siguran za korištenje na mlađoj djeci.

Sameljite 10 do 12 češnjaka i pomiješajte u nekoliko kapi sok od limete. Nanesite smjesu na glavu, ostavite 30 minuta, a nakon toga isperite i temeljito očistite. Ponovite ovaj postupak za sedmicu dana sve dok se ne riješite malih napasti.

Vazelin

usi5

Prvo nanesite debeli sloj vazelina na kožu prije nego što odete u krevet. Dobro pokrijte glavu kapom ili ručnikom i ostavite  preko noći. Ujutro možete koristiti beby ulje za uklanjanje vazelina i češalj za temeljito uklanjanje ušiju.

Ponovite ovaj postupak za nekoliko dana.

Ne propustite