NI U LUDILU VIŠE NE IDEM U HRVATSKU NA MORE: Bijesna turistkinja osula paljbu, OVO JE STVARNO PREVIŠE!

Kiosk
NI U LUDILU VIŠE NE IDEM U HRVATSKU NA MORE: Bijesna turistkinja osula paljbu, OVO JE STVARNO PREVIŠE!
.

Italijanska nautičarka Irina Nazarova bila je toliko razočarana ljetovanjem u Hrvatskoj, da je na svojoj Facebook stranici napisala poduži post u kojem je oplela po hrvatskom turizmu i poručila kako u Hrvatsku više neće doći, jer je tamo prosječni turista osjeća kao "kokoška za čerupanje".

more

 - Hrvatska se fokusira na luksuzni turizam i prisiljeni smo da je otkažemo iz našeg budućeg ljetovanja. Objasniću zašto - napisala je ona na početku.

Istakla je da se neke stvari koje su, kako kaže, prošle godine bile besplatne, danas naplaćuju i to poprilično.

dubrovnik9

U Hrvatskoj se, objašnjava, plaća čak i noćenje na sopstvenom brodu jer je to komad mora pod privatnom koncesijom.

- Ako ste ove godine odlučili da bacite sidro u Verudu iznenadiće vas jer je u susjednom zalivu postavljeno stotinak plutača i više se ne možete usidriti bez otvaranja novčanika - napisala je Nazarova.

dubrovnik-nsl

 - Ako se odlučite usidriti na primjer u Porto Palace na otoku Mljetu, (prošle godine se nije plaćalo), trebalo bi da znate da čak i ako ste tu samo za kupanje za pola sata će doći  naplata od 600 kune = 85 € i datiće vam važeću kartu za 24-satni boravak. Oni će vam reći da je ovo nacionalni park, pa stoga nećete moći da se usidrite ni čak 10 minuta. Prethodnih godina nedeljni ulazak u Park je koštao 15 evra, a mogli ste ostati na sidrištu besplatno nekoliko dana. Danas je privilegija boravka tu rezervisana samo za luksuzne jahte i bogate turiste dubokog džepa ili čarter flote. Kakav izbor imamo onda? Otići na ''slobodni'' vez ispred mnogih restorana gde ćete olakšati kreditnu karticu, što uključuje i večeru - navela je.

hrvatska-more

Dodala je i kako su cijene restorana srednje visoke, ali da treba pripaziti na odabir vina, jer bi ste se, kaže, mogli poprilično iznenditi iznosom računa.

- Da ne spomenemo cijene na Kornatima! Dva brancina od 700 g sa pečenim krompirom i vodom u jednom od tamošnjih restorana koštaće vas 120 eura - navela je ona.

beach-hotel-split-split-croatia-13

Boravak u Cavtatu je posebno opisala.

- Po dolasku u Cavtat potrebno je vezati se na rivi. Nikoga i ništa ne tražite, ali će korist imati osoba koja ljubazno preuzima konopac vašeg broda kako bi ih privezala. Kako lijepo, pomislite, ovdje su prijateljski ljudi. Čim se privežete, shvatićete da ljubazna osoba koja vam je upravo pomogla nije ništa drugo nego lokalni mafijaš (neka vrsta neovlašćenog osoblja za privezivanje brodova) koji će vam naplatiti uslugu koju niste ni tražili i to 100 kuna (15 eura). U slučaju da ne platite, konopac će vam biti bačen u more... - navela je Nazarova, uz dodatna pojašnjenja koja turistima dodatno komplikuju život.

dalmacija-i-jadran-najcisce-more-u-europi-635362027902276016-2-728-409

Ako, kaže, odlučite da prenoćiti u Cavtatu "loviće vas na rivi i nuditi smještaj po cijeni od 130 eura za noć".

Ipak, pravi šok doživela je na Šolti, gdje je njihov brodić bio na vezu pred restoranom, ali ih je osoblje potjeralo jer dolazi oluja.

dubrovnik9

- Tjerali su nas na more pred oluju? Ne mogu opisati kako sam se osjećala. Taj menadžer restorana zaista nije normalan. I svaka rasprava s njim bila je suvišna - navela je Nazarova i dodala da su ovakvi primjeri veoma česta pojava u Dalmaciji.

dubrovnik

Iako su, kaže, Dalmacija i Istra pravi prirodni rajevi na zemlji s jedinstvenom ljepotom, prisiljeni su da napustie Hrvatsku i priliku daju zemljama kao što su Italija i Grčka, gdje "ljudski odnosi nisu definisani dubinom vašeg džepa", preneo je Večernji list.

 

 

 

Ne propustite