SKRIVENO ZNAČENJE ŽUTOG CVIJEĆA KOJE JE PUTIN DAO MINISTRICI: Kad ovo sazna, neće joj biti svejedno!

Kiosk
SKRIVENO ZNAČENJE ŽUTOG CVIJEĆA KOJE JE PUTIN DAO MINISTRICI: Kad ovo sazna, neće joj biti svejedno!
.

Svi su se pitali zašto baš žuto cvijeće, i koja je njegova simbolika, a ovo je odgovor.

Vjenčanje ministarke inostranih poslova Austrije, Karin Knajsel juče je bilo u centru medijske pažnje pošto je svadbi prisustvao predsjednik Rusije Vladimir Putin. Osim njegovog prisustva, pažnju su svima privukli i pokloni koje je donio, u pitanju su kozaci ali i žuti buket cvijeća.

Kako bi donio neki tradicionalni ruski poklon Putin se odlučio za kozake. Ipak kada je ulazio, ministarki Knajsel je predao buket cvijeća žute boje, koju šefica diplomatije posebno voli, a u pitanju je buket identičan onom koji je nosila na vječanju. Svi su se pitali zašto baš žuto cvijeće, i koja je njegova simbolika.

putin3

Buket žutog cvijeća, simbol je prijateljstva, novog početka i uživanja. Postoji dobar razlog zašto ne možete odoljeti da se ne nasmijete i ozarite kada ugledate buket prelijepog, vedrog žutog cvijeća, jer žuta boja budi osjećanje sreće.

Suncokret je od davnina smatran simbolom radosti i života, ali i simbolom odanosti i dugovječnosti. Suncokret u rano jutro svoje cvijetove okreće ka Suncu na istoku, prati njegovu putanju tokom dana ka zapadu, da bi kada Sunce zađe njegova cvijetna glava klonula kao da spava. Po toj karakteristici suncokret je i dobio ime.

putin2

Pošto odano prati Sunce suncokret označava obožavanje i zanesenost. Simbol je za zdravlje, mudrost. Latice ove biljke koriste se u ritualnim kupkama, kako bi donijele sreću i tugu zamijenile radošću.

Putin je manje od dva sata boravio u Austriji, gdje je bio na vjenčanju ministarke Karin Knajsl sa kojom je i plesao.

"Gospodin Putin je privukao najviše pažnje iako je bio samo jedan od oko 100 ljudi pozvanih na vjenčanje", navodi list.

putin1

Njujork tajms primijećuje da Putin pokazuje "majstorstvo pred kamerama", bilo da pozira bez majce na konju, igra sa Tatarima ili vozi "Harli" sa bajkerima.

dbbfaa47e28c4513b87a625ee49a2396

"U subotu ta sposobnost je ponovo pokazana, ovoga puta prilikom kratkog pojavljivanja ruskog lidera na vjenčanju austrijske ministarke spoljnih poslova, nakon čega je nastavio put za Njemačku na razgovore sa kancelarkom Angelom Merkel", navodi list.

Ne propustite