EVROPA GA JOŠ NIJE VIDJELA OVAKVOG: Putin sa pjevačima dolazi na svadbu, A EVO KO GA ČUVA, U SIGURNIM JE RUKAMA!

Kiosk
EVROPA GA JOŠ NIJE VIDJELA OVAKVOG: Putin sa pjevačima dolazi na svadbu, A EVO KO GA ČUVA, U SIGURNIM JE RUKAMA!
.

Nakon sutrašnjeg sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ruski predsjednik će produžiti do Austrije, gdje će prisustvovati vjenačnju austrijske ministrice vanjskih poslova Karin Kneissl.

kn

Austrijski mediji otkrili su i što će biti poklon ministrici - Vladimir Putin sa sobom dovodi Ansambl donskih kozaka. Dakako, sa sobom neće povesti cijeli ansambl – koji je, pojednostavljeno rečeno, ruska verzija našeg Lada – već desetoro pjevača koji će uljepšati proslavu gospođe Kneissl.

vladimir-putin-karin-kneissl-vladimir-putin-b1sjbyibnnrl
Putin je poziv za vjenčanje dobio u junu, kad je bio u službenoj posjeti Austriji, a na iznenađenje mnogih prihvatio ga je. Inače, svadba će se održati u jednom vinogradu u Štajerskoj, a očekuje se i dolazak austrijskog premijera Sebastiana Kurza.

putin1

Mnogi to tumače kao daljnje zbližavanje Rusije s Austrijom, koje su prilično zatoplile odnose nakon što je Slobodarska stranka preuzela vlast. Ipak, iz ministarstva vanjskih poslova opovrgavaju takve natpise.

putinaaa

"Ovo je privatna proslava i privatna posjeta. To ne znači nikakvu promjenu vanjskopolitičkog pozicioniranja Austrije", priopćili su.

Za Putinovu sigurnost brinut će se pripadnici austrijske specijalne policije, popularne "Kobre", koje još od jučer češljaju područje, a napominje se da će "ruska strana sama platiti svoje troškove".

putin2

Putin bi u Graz trebao stići već u subotu u podne, bez ikakvog protokola.

Ne propustite