"Slučajno sam otkrila da je moj drug sterilan, da li sam pogriješila što sam ovako reagovala?"

Kiosk
"Slučajno sam otkrila da je moj drug sterilan, da li sam pogriješila što sam ovako reagovala?"
.

"Specijalizirala sam urologiju i prije par mjeseci moj najbolji drug iz srednje škole je došao kod mene zbog nekih zdravstvenih problema.

Ništa strašno, ali slučajna otkrijem da je sterilan, a već mi je kroz priču rekao da mu je žena trudna, skoro treba da se porodi. Nikada se u životu nisam osjećala gore… Mislim se, možda sam pogriješila, konsultujem još jednog ljekara i on mi potvrdi isto, čak mi kaže da je nemoguće da je ikada mogao da ima djecu.

hospital-bed-1080x675

Prvo sam se suočila sa njegovom ženom i nadala sam se da postoji logično objašnjenje za sve. Ona mi je ispričala neku tužnu priču i pitala: “Nećeš mu valjda reći?”, na šta sam joj odgovorila da mu kao prijatelj nikada ne bih rekla jer se ne miješam u tuđe brakove, ali kao doktor moja je dužnost da to uradim.

sad-woman

Ne znam kako sam skupila snage da mu kažem, bio je van sebe, odmah je podnio papire za razvod. Mnogo razmišljam o ovome, nekada mislim da sam pravilno postupila, a nekada da sam pogrešila, da sam uništila srean brak, da sam učinila nedužno dijete siročetom.

shutterstock-sad-man

Da li sam ispravno postupila, molim vas da mi odgovorite, bar neko."

MINIĆI, HELANKE, SVE SE VIDI: Učenice u školu dolaze kao starlete, pogledajte šta sve rade na času

1

2

3

4

5

6

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

Ne propustite