Ako želite da dabijete DJEČAKA ili DJEVOJČICU: Evo šta treba da radite prije začeća

Objavljeno:16.08.2018 - 18:29
A A A Times Arial

Česta pitanja budući roditelji koja pretražuju na Googlu je kako dobiti dječka ili djevojčicu. Iako je šansa 50-50, neke životne navike, kao što su prehrana i odabir određenih namirnica, mogu imati uticaj na pol djeteta.

d
Prema novom istraživanju objavljenom u "The Royal Societyju", ako jedete puno banana, ili bilo šta bogato kalijumom, vjerovatno ćete roditi dječaka. Istraživanje je pratilo 740 Britanki kroz njihove prve trudnoće (nijedna nije znala pol svoje bebe), i ispostavilo se da je pol zavisio od majčinske prenatalne ishrane.

d7

Majke koje su rodile dječake unosile su više kalijuma, što su naučnici označili kao faktor u određivanju pola. Otkriveno je i da žene koje prije začeća za doručak jedu žitarice, imaju više šanse da rode dječaka. Ovaj zaključak sličan je istraživanju sprovedenom na univerzitetima Exeter i Oxford, objavljenom 2008. a koje je otkrilo da žene koje za doručak jedu žitarice i tokom dana unose više kalorija, imaju veću vjerovatnoću da će roditi dječaka.

d2

Čak i vrsta hrane može uticati na pol djeteta jer deluje na kiselost vaginalne flore. Tako da želite li djevojčicu, jedite hranu bogatu magnezijumom, kalcijumom, kisele namirnice, a izbegavajte hranu koja smanjuje kiselost (banane i krompir).

d6

Želite li začeti dječaka, preporučuje se manje jesti mliječnih proizvoda, a više povrća i svježeg voća, posebno banane i alkalne namirnice, što pogoduje spermićima s Y hromozomom.

d5

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!