Muškarci su sjekli vene za njom: NEKADA NAJVEĆA ZVIJEZDA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI - A kad vidite na što je danas spala, ostat ćete bez teksta

Kiosk
Muškarci su sjekli vene za njom: NEKADA NAJVEĆA ZVIJEZDA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI - A kad vidite na što je danas spala, ostat ćete bez teksta
.

Olivera Petrović, poznatija kao Olivera Katarina (78) je jedna od retkih zvijezda nekadašnje Jugoslavije koja je uspjela da postigne svjetsku slavu.


Osim što je pjevala, glumila je u preko 30-ak filmova, od kojih je jedan čak dobio Oskara pa su joj se nakon njega otvorila i vrata svjetske kinematografije. Ali, svijet ju je i prije toga dočekao raširenih ruku.


Naime, kada je bila mlada pobjegla je od strogog oca u Pariz i tamo je živjela neko vrijeme. Tamo su joj se udvarali, a jedan monarh je bio toliko zaljubljen u nju da ju je skoro oženio.


Bila je temperamentna koliko i fatalna pa je njen rad često bio zabranjivan, ali uvijek se na scenu vraćala poput feniksa. I na ljubavnom joj je planu uvijek bilo burno. Muškarci su joj prilazili u hordama, a udavala se dva puta.

 

Birthday wishes are going out to Mark of the Devil star Olivera Katarina!

A post shared by Arrow Video (@arrowvideo) on


Neki su se muškarci čak pokušali i otrovati zbog njene neuzvraćene ljubavi. U prvom braku s pozorišnim kritičarem Vukom Vučom nije bila srećna pa ga je ostavila, da bi nakon tog braka završila u vezi s Ratkom Draževićem što joj otvara mnoga vrata u svijetu filma.

1
Međutim, i njega je "šutnula", a zatim se udala se za tadašnjeg potpredsjednika Beograda Miladina Šakića, sa kojim je dobila sina Manea. Ali, sreća nije dugo trajala. Kada je Mane imao samo sedam mjeseci Miladin je preminuo od posljedica nesreće.


Nakon toga nastavila je svoj život i karijeru, ali s mnogim usponima i padovima. Neko vrijeme je živjela sa sinom u Americi kako bi se prehranila, a prošle su se godine mediji raspisali o tome kako prodaje namještaj da bi preživjela. Ona je to javno priznala te je rekla kako jednostavno nema kako platiti račune.

Ne propustite