BRITANSKA VLADA IZDALA HITNO UPOZORENJE ZA SVE KOJI PUTUJU U SRBIJU: Evo na šta su ljudima skrenuli pažnju!

Kiosk
BRITANSKA VLADA IZDALA HITNO UPOZORENJE ZA SVE KOJI PUTUJU U SRBIJU: Evo na šta su ljudima skrenuli pažnju!
.

Britanska vlada je uputila upozorenje svojim građanima u kome se nalaže da ukoliko putuju u Srbiju budu oprezni zbog virusa Zapadnog Nila koji prenose zaraženi komarci, ali i zbog još nekoliko stvari. 

Oni su, zbog sigurnosti turista, na sajtu Vlade naveli da opasnost od virusa postoji. Pored toga u opisu su naveli da posjeta Srbiji ne može nikome da donese neke značajne probleme, jer zemlja sama po sebi nije opasna ali da svako pripaze na neke stvari.

komarac-1-580x290

1

Iz Britanske vlade savjetuju da bi se turisti trebali upoznati sa lokalnim dešavanjima u gradu, te ako dođe do nekih svađa ili demostracija, ne obraćaju pažnju već nastave dalje. Oni navode takođe i da teroristički napadi u našoj zemlj nisu isključeni.
11

Poteškoće oko ulaska u zemlju, navode iz Vlade, mogu imati i oni koji u pasošu imaju pečat da su već boravili u Republici Kosovo.

Pored ovih informacija, naveli su i one uobičajene, hitne brojeve telefona, adresu konzulata i podsjetnik da se obavezno ponese zdravstveno i putno osiguranje. Ipak kod brojeva hitnih službi su, umjesto 192 (policija), 193 (vatrogasci) i 194 (Hitna pomoć), zamijenili mjesta brojevima, te napisali 912, 913, 914, piše Espreso.rs.

srbija-zastava-91667561

Ne propustite