DRAMA NA OSTRVU, SALAH IDE U ZATVOR: Liverpool prijavio Egipćanina policiji, ZBOG OVOG SNIMKA BI MOGAO DOBITI DOŽIVOTNU KAZNU!

Kiosk
DRAMA NA OSTRVU, SALAH IDE U ZATVOR: Liverpool prijavio Egipćanina policiji, ZBOG OVOG SNIMKA BI MOGAO DOBITI DOŽIVOTNU KAZNU!
.

Liverpool je prijavio Mohameda Salaha policiji zbog prekršaja koji je napravio, a prema rigoroznom zakonu Ujedinjenog kraljevstva za taj prestup bi mogao da dobije i doživotnu zabranu upravljanja vozilom. 

mohamed-salah

Naime, nakon što je snimak procurio na društvenim mrežama, Redsi su odmah alarmirali policiju.

U Engleskoj je korištenje telefona tokom vožnje zabranjeno, a svakoga ko napravi ovaj prekršaj čeka žestoka kazna. 

0-mo-salah-1

Salaha su snimili navijači Liverpoola, a kada su vidjeli da u vožnji koristi mobitel, odmah su ga uslikali i objavili na društevnim mrežama.

Kazne za ovakve prekršaje su šest kaznenih bodova (sa 12 se ostaje bez dozvole i do tri godine), ali je moguće i oduzimanje vozačke dozvole ukoliko je dobijena u posljednjih 48 mjeseci. Postoji mogućnost i da slučaj dođe do suda, kada je jedna od kazni doživotna zabrana upravljanja motornim vozilima, dok je novčani dio sankcija 1.000 funti (oko 1.200 eura).

5c9d00e117a05a3ac6fdbcdbe01a359f

Liverpool se nakon svega oglasio kratkim saopštenjem za medije:

"Naš klub je, poslije razgovora sa samim igračem, obavijestio policiju o snimku i okolnostima u kojima je on nastao. Sa našim fudbalerom smo takođe popričali i ovu stvar ćemo riješiti interno. Ni mi kao klub, ni naš igrač - neće se više oglašavati ovim povodom", ističu u Liverpoolu.

1524614868022

 

Ne propustite