TUŽNE VIJESTI ZA SVE KOJI NOSE KROKSICE: "Nećete nam valjda ovo uraditi?" (FOTO)

Kiosk
TUŽNE VIJESTI ZA SVE KOJI NOSE KROKSICE: "Nećete nam valjda ovo uraditi?" (FOTO)
.

Firma Crocs, jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača plastičnih papuča, objavila je kako gasi vlastitu proizvodnju obuće, te da će je u budućnosti prenijeti na kooperante jer im nije dovoljno isplativa. 

papuce

Najavili su kako će zatvoriti preostale dvije tvornice u Meksiku i Italiji, a da će do kraja godine zatvoriti i preostala 132 dućana.

2

Iz firme su kazali da u 2018. očekuju fiskalni prihod od oko 1,02 milijarde dolara, što je nešto manje od planiranih 1,05 milijardi, a u trećem kvartalu očekuju prihod između 240 i 250 miliona dolara, što je u skladu s očekivanjima, unatoč planiranom zatvaranju trgovina. 

3

U skladu s naporima za pojednostavljenje poslovanja i poboljšanje profitabilnosti tokom drugog tromjesečja tvrtka je zatvorila proizvodni pogon u Meksiku i krenula u zatvaranje posljednjeg proizvodnog pogona u Italiji – najavili su iz Crocsa. Odmah nakon toga dionice su im pale 2,65 posto, na 17,64 dolara, a protrgovano je 3% ukupne vrijednosti dionica. 

5

Osim toga, najavili su kako će iz kompanije otići Carrie Teffner, izvršna potpredsjednica i direktorica finansija, a zamijenit će je Anne Mehlman, bivša potpredsjednica korporativnih financija i aktualna finansijska direktorica trgovca cipelama, tvrtke Zappos.

4

Dugo vremena se pričalo o tome kako čuvene kroksice nisu dobre za zdravlje.

roksice su od svog pojavljivanja 2002. podijelile ljude na one koji ih ne bih obuli ni za živu glavu i one koji se kunu u njihovu udobnost i praktičnost, pa su im prvi izbor.

0kk

Međutum, pored svih pozitivnih iskustava, ljekari ne savjetuju nošenje ove obuće.

Kroksice nisu pogodne za nošenje tokom cijelog dana – upozoravaju stručnjaci.

0kkk

Naime, kroksice ne pružaju potrebnu stabilnost za petu. Neobložena peta može dovesti do različitih problema, kao što su deformacije prstiju, stvaranje žuljeva i bolovi u nogama.

Drugi razlog da se nosi nešto udobnije je činjenica da potplat (dio cipele koji pruža podršku između prstiju i pete) postaje vrlo mekan nakon dugotrajne uporabe. Vrlo je važno da vaša obuća ima čvrsto tijelo, tako da ne osjećate neugodu tokom hodanja.

0k2

 

 

Ne propustite