Facebook uvodi nove opcije za čistiji pregled sadržaja

Internet
Facebook uvodi nove opcije za čistiji pregled sadržaja
Ova promjena će omogućiti mnogo više kontrole nad sadržajem koji se pojavljuje na vašem "newsfeedu".

Društvena mreža Facebook počela je sa uvođenjem još jedne promjene koja će omogućiti korisnicima da "očiste" svoj newsfeed.

Ova promjena će omogućiti mnogo više kontrole nad sadržajem koji se pojavljuje na vašem "newsfeedu". Promjena će pokazivati čije postove je korisnik najviše vidio u proteklim nedjeljama i na osnovu toga moći će da odluči šta želi da promijeni. Ovo se odnosi na prijatelje, stranice i grupe koje korisnik prati.

Newsfeed je baziran na osnovu toga šta korisnik najviše lajkuje, komentariše i taguje. Predstavnik Facebooka rekao je da je ove tri akcije najviše utiču na to koje će postove korisnik vidjeti, ali da postoji još mnogo faktora po kojima se to određuje. To uključuje i gledanje određenih profila sa kojima korisnik nema nikakvu interakciju.

Promjena je i opcija "See less" koja bi trebalo da ograniči pojavu određenih postova na korisnikovom newsfeedu, ali ne i da ih blokira za stalno. Također, ukoliko ste nekog otpratili, bit ćete u mogućnosti da ih ponovo zapratite tako da vam se njegovi postovi pojavljuju u newsfeedu.

Ne propustite