Svaki drugi Evropljanin nema povjerenja u online plaćanje

Internet
Svaki drugi Evropljanin nema povjerenja u online plaćanje
U Evropi se 44 odsto korisnika interneta osjeća ugroženo tokom online kupovine ili novčanih transakcija, rezultat je istraživanja kompanija Kaspersky Lab i B2B International.

U Evropi se 44 odsto korisnika interneta osjeća ugroženo tokom online kupovine ili novčanih transakcija, rezultat je istraživanja kompanija Kaspersky Lab i B2B International.

Kako se navodi u saopćenju Kasperskog (www.kaspersky.com), čak 38 odsto korisnika u Evropi priznaje da bi koristilo online sisteme plaćanja češće, ako bi vjerovali da su zaštićeni od cyber prevara.

Istraživanje pokazuje da se 62 odsto korisnika u Evropi plaši finansijske prevare na internetu, a podaci otkrivaju brojne primjere kada potrošači osjećaju nelagodnost.
 
Na primer, 34 odsto onih koji plaćaju na internetu ne smatraju zaista bezbjednim čak ni zvanične mobilne aplikacije, koje nude finansijske kompanije i misle da one zahtjevaju veću zaštitu.
 
Pored toga, 44 odsto korisnika priznaje da su u nekom trenutku procesa plaćanja prekinuli finansijsku operaciju i odustali od takvog načina plaćanja, jer nisu bili sigurni u bezbjednosti transakcije, saopćio je Kaspersky Lab, najveći svjetski privatni prodavač bezbjednosnih IT rješenja.
 
Ističe se da je nivo zaštite od cyber prevara važan faktor za korisnike, prilikom izbora e-prodavnice ili operatora finansijske usluge i precizira da je 61 odsto ispitanika u Evropi reklo da bi se uvijek odlučilo za kompanije koje nude dodatne bezbjednosne mjere za zaštitu finansijskih podataka.
 
Prema istraživanju, 71 odsto ispitanika u Evropi očekuju da banke, online sistemi plaćanja i online prodavnice zaštite njihove računare i mobilne uređaje od finansijskih prevara.
 
Istovremeno, mnogi korisnici su svjesni da moraju da sprovedu dodatne bezbjednosne mjere, pored zaštite koju nude njihovi provajderi plaćanja.
 
Precizira se da 22 odsto korisnika punu odgovornost za bezbjednost finansijskih transakcija prepušta bankama, 14 odsto vjeruje da su isključivo sami odgovorni, dok preostala većina ispitanika smatra da i korisnici i banke treba da budu odgovorni za zaštitu finansijske informacije.
 
Kompanija Kaspersky Lab trenutno posluje u skoro 200 zemalja i teritorija u svijetu, pružajući zaštitu za više od 300 miliona korisnika širom svijeta. 

Ne propustite