HRVATI BIJESNI, KOLINDU USLIKALI NAKON KOMEMORACIJE OLIVERU: Evo šta je uradila, ovo je SRAMNO!

Kiosk
HRVATI BIJESNI, KOLINDU USLIKALI NAKON KOMEMORACIJE OLIVERU: Evo šta je uradila, ovo je SRAMNO!
.

Nakon završetka komemoracije za Olivera Dragojevića u splitskom HNK-u, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović našla je vremena i za šetnju splitskom Rivom te fotografisanje s turistima.

Portal Index.hr objavio je tekst naslova ''Oliverov ispraćaj nije uspjelo pokvariti ni Kolindino fotkanje sa turistima'.

kolinda2

U tekstu između ostalog piše ''SVETINJA. To je jedan od omiljenih pojmova na hrvatskoj političkoj desnici kojim se ona služi da razne pojave i događaje pokuša proglasiti neupitnima i zabraniti njihovo kritičko propitivanje. Svetinja je u međuvremenu mnogo: branitelji su svetinja, Domovinski rat je svetinja, nogometna reprezentacija je svetinja, Bleiburg je svetinja, Dinamo je svetinja, sve i svašta je svetinja.

Riječ je o iznimno problematičnom pojmu u kontekstu demokratskog i sekularnog društva, primjerenijem teokraciji nego demokraciji, ali u hrvatskom javnom diskursu toliko raširenom da mnogi s njime ne vide nikakav problem. Dapače, rado će se njime poslužiti čim im to zatreba iz oportunističkih razloga'', piše Index.hr.

kolinda3

Oni su naveli kako je Kolinda dobila mjesto u prvom redu u splitskom HNK-a gdje je održana komemoracija pjevaču.

'Predsjednica Grabar-Kitarović je prvo odradila formalno tješenje Oliverove udovice Vesne Dragojević, a onda je nakon dirljive komemoracije izašla na splitsku Rivu, nabacila fejk osmijeh i - fotografirala se s turistima'', napisao je Index.hr.

kolinda

Šta vi mislite vi o ovom potezu predsjednice Hrvatske, pišite nam vaše mišljenje?

kolinda

(Novi.ba/ foto: Vladimir Dugandžić/Cropix)

Ne propustite