NEMA VIŠE MRAVA I KOMARACA: Prirodne metode tjeranja svih vrsta insekata iz vašeg doma

Sve za dom
NEMA VIŠE MRAVA I KOMARACA: Prirodne metode tjeranja svih vrsta insekata iz vašeg doma
.

Želite kuću bez štetočina, ali vam se ne sviđa upotreba neugodnih, smrdljivih pesticida? Kemijski pesticidi su vrlo otrovni i mogu naštetiti ne samo kukcima nego i vama i vašoj porodici. Nedavna istraživanja pokazuju da se te kemikalije mogu povezati s mnogim ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Ovaj članak će vas naučiti kako se riješiti neželjenih insekata koji se nalaze oko kuće koristeći prirodne načine koji su jednako učinkoviti kao i kemikalija, ali ne i šteti za vas i vašu porodicu.

Pogledajte ove vrlo korisne trikove kako bi ste se osloboditi od kućanskih štetočina.

1. Žohari

 

novi

Žohari dolaze na hranu i vodu, tako da imate dobre šanse da ih nikad ne vidite ako ih nema za jelo. Ako to ne riješi problem, napravite zamku. Nabavite praznu plastičnu bocu od bezalkoholnog pića, odrežite gornji dio i sastavite ga kao što je prikazano na gornjoj slici, tako da izgleda kao lijevak. Zalijepite ga na traku oko ruba. Ulijte neku vodu i postavite zamku gdje se vjerovatno pojavljuju žohari. Mogu ući, ali ne mogu izaći. Dok to obuhvaća pojedinačne žohare, ova metoda ne utječe na gnijezdo.

2. Voćne muhe

novi2

Nije potrebno puno da se ove neugodne voćne mušice pojave oko kuće i zato vam želimo pokazati kako napraviti zamku da ih se riješite. Stavite pola šalice jabučnog octa u staklenu posudu, izrežite nekoliko komada od zrelog ili trulog voća, stavite komad papira kako biste napunili lijevak i stavili je na staklenku koja stvara zamku za voćne muhe. Stavite zamku na zaraženo područje i ostavite ga preko noći. Pazite da se riješite zamke s tim bugovima u njemu.

3. Komarci

novi3

Kisela ulja Citronella i lemongrass poznata su odbijajući za komarce. Koristite eteričnu svijeću ili u difuzor da biste zadržali te gadne stvari. Čak možete napraviti svoju svijeću. Drugi način korištenja: otopite neko ulje kokosa, dodajte nekoliko kapljica eteričnog ulja i dobro promiješajte, pričekajte da se učvrsti. Sjeti se nikada ne stavljajte nerazrijeđeno eterično ulje na kožu.

4. Muhe

 

novi4

Glavna stvar koju trebate zapamtiti je da muhe mrze lavandu! Nabavite spužvu ili malu krpu i zasitite ga nerazrijeđenim eteričnim uljem lavande, stavite spužvu u malu posudu i ostavite ga negdje u kući. Muhe se neće svidjeti, ali to je upravo ono što želite! Također možete napraviti sprej s uljem lavande dodavanjem približno 30 kapi esencijalnog ulja lavande u malu bocu s vodom. Zapamtite - izbjegavajte dodir s kožom s nerazrijeđenim eteričnim uljem.

5. Mravi

 

novi5

Pomiješajte čajnu žličicu alkohola, žličicu tekućine za pranje posuđa i šalicu vode i ulijte je u malu bocu za prskanje. Tresti dok ne počne bubnjati i raspršiti područje na kojem ste pronašli tragove. Zahvaljujući alkoholu, mravi će ostati daleko.

6. Pčele

novi6

Pčele su oprašivači i neophodni za svaku divlju floru. Ako imate pčelinji gnijezdo u vašem kućanstvu, možda je dobro kontaktirajte lokalnog pčelara koji će vrlo rado ukloniti s vašeg mjesta umjesto da ih ubije. Ako to nije opcija, prskajte zaraženo područje s raspršenim uljem. Stavite korice različitih agruma (grejp, limun, mandarin, vapno i naranče) u vodi i kuhajte 10-15 minuta. Stavite je u bočicu za raspršivanje i prskajte rupe stolarskih pčela. Poput mnogih drugih insekata, carpenter pčele zapravo ne vole agrume.

Ne zaboravite da je sprečavanje pojave insekata uvijek lakše nego rješavanje postojećeg zaraze. Imate li svoje trikove kako biste zadržali svoje mjesto bez insekata? Recite nam o njima u komentarima u nastavku i podijelite ovaj članak s prijateljima.

Ne propustite