PRONAŠAO RUPU U ZAKONU, PA GA OSIGURANJE ZA AUTO IZAŠLO DUPLO JEFTINIJE: Sad svi žure da ovo urade!

Kiosk
PRONAŠAO RUPU U ZAKONU, PA GA OSIGURANJE ZA AUTO IZAŠLO DUPLO JEFTINIJE: Sad svi žure da ovo urade!
.

Jedan Kanađanin (24) je na nevjerovatan način uspio da prevari osiguravajuću kuću u ovoj zemlji kako bi jeftinije platio osiguranje za njegovog ljubimca.

Naime, on se iznenadio kada je čuo da za kaznu za parkiranje i prebrzu vožnju mora platiti osiguranje u iznosu od 4500 kanadskih dolara. Upitao je koliko bi osiguranje iznosilo da je žena pa se iznenadio činjenicom da bi prošao za 1100 dolara jeftinije.

laptopcomputeras-hdv

Prema kanadskom zakonu o osiguranju, muškarci mlađi od 25 godina imaju veće šanse za uzrokovanje saobraćajnih nesreća nego žene pa zbog toga više plaćaju osiguranje.

07301824-carinsurancecover-ab94b306

On je tako došao na ideju da promijeni spol. Zatražio je potvrdu od svoga doktora, ispunio je obrazac za prijavu nakon čega je dobio novi rodni list kao žena.

download

– Bio sam šokiran, ali sam odahnuo. Osjećao sam se kao da sam pobijedio sistem – ispričao je on za kanadski CBC.

Bivša tamošnja predsjednica Zajednice transeksualaca priznaje kako je to jedan od motiva zbog kojih se mnogi odlučuju na promjenu spola.

20180730newsworldny-news-world-canadian-man-changes-gender-id-cheaper-auto-insurance-20180730-story-html-1024x781

– To pojeftinjuje cijeli proces, no mislim da su i takvi postupci vjetar u leđa ljudima koji žele oduzeti prava transeksualnim osobama – kaže ona.

Ne propustite