TRUMP DOBIO POKLON OD PUTINA ZBOG KOJEG SE AMERIKANCI DRŽE ZA GLAVU: "Nipošto se ovo ne smije unositi u Bijelu kuću"

Kiosk
TRUMP DOBIO POKLON OD PUTINA ZBOG KOJEG SE AMERIKANCI DRŽE ZA GLAVU: "Nipošto se ovo ne smije unositi u Bijelu kuću"
.

Nakon historijskog sastanka Vladimira Putina i Donalda Trumpa u Helsinkiju, velika prašina se digla zbog poklona koji je prvi čovjek Rusije uputio američkom predsjedniku. 

trump

U medijima se digla velika prašina, a kako bi vam bilo jasno o čemu se radi krenut ćemo od nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Naime,  zvanična lopta prvenstva ima na sebi vrlo upečatljiv dizajn. Baš nju je Putin poklonio Trampu, a onda su krenule špekulacije o tome šta se zapravo krije u fudbalskoj lopti.


Putinov poklon na sebi ima čip. I dok bi mnogi pomisli da je to u vezi sa VAR tehnologijom, koja je prvi put korištena upravo na SP u Rusiji, neki drugi misle da je u pitanju zavjera. Ko smije da garantuje da unutra nije neki odašiljač ili predajnik?

putin-trump

Američki senator iz savezne države Južne Karoline Lindseyja Grahama da putem Twittera upozori da se treba provjeriti sadržava li ta lopta "uređaje za prisluškivanje" i da je ne treba unositi u Bijelu kuću.

"Svi darovi koje predsjednik SAD-a primi se pregledaju radi sigurnosti. Tajna služba ne komentira kojim se metodama koristi tijekom rada", rekli su iz Tajne službe Sjedinjenih Američkih Država u izjavi. 

bijela-kuca

Budimo realni, uvijek biste dva puta razmislili prije nego što popijete čaj koji vam Putin posluži.

Ipak, njih dvojica se nadaju novom susretu.

melanija-trump-putin

- Spremni smo da pozovemo Trampa u Moskvu. Dobio je poziv, pričao s njim o tome. Ja sam spreman da idem u Washington - rekao je Putin na konferenciji za novinare u Johanesburgu na marginama samita lidera grupe BRIKS koju čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika.

vladimir-putin-russia

Ne propustite