POSLJEDNJA ŠANSA ZA ŽIVOT Donirala je bubreg strancu i postala njegov heroj

Dobre priče
POSLJEDNJA ŠANSA ZA ŽIVOT Donirala je bubreg strancu i postala njegov heroj
.

Spasila je život strancu Džesika Moris je donirala bubreg i tako ispunila obećanje koje je postavila samoj sebi.

Tridesetogodišnja hiruška tehničarka iz Orange Kauntija u Kaliforniji, pretraživala je po internetu sa jakim razlogom i putem sajta Kreglist (Craigslist) došla do oglasa vršnjaka iz San Franciska Dejvida Neker, koji je hitno tražio bubreg. Upoznali su se dva mjeseca prije operacije i Džesika je odlučila da mu donira organ.

Ona je putem grupe za donore bubrega na Facebooku došla do Dejvidovog oglasa, koji je bio u poslednjoj fazi otkazivanja bubrega i označio je sebe pod stavkom za smrt. Vjerovatno bi ga takva sudbina dočekala, da nije na vrijeme upoznao Džesiku.

 

Repost from @jessnicolemorris --------------------------------------------- "What a journey this has been, and one that was well worth it. If I had the choice, I would do this a million times over. The recipients family has been amazing to me (those are 2 of his sisters in the photo). I learned even more about David after I woke up from surgery yesterday, he has had Kidney issues that started when he was 3 months old. 26 surgeries, constantly in hospitals, always feeling sick, etc. David has never lived a normal life. He hasn't been able to travel, enjoy a wide variety of food, had to end his career, moved back in with his parents as his illness worsened..he has literally felt like a prisoner that was on slow death bed. It's crazy to think 29 years of struggling was all erased with one surgery. I cant wait for him to start actually "living" for the first time in his life. Although I'm in pain, my mental state is totally overriding how my body feels. If anyone is interested in learning the process of donating, DM me. ♡"

A post shared by Cruise Plastic Surgery (@cruiseplasticsurgery) on

"Tražila sam neko vrijeme, ali je to više ličilo na ideju nego da ću stvarno donirati bubreg. Lako je reći, ali ne i uraditi. Bila sam prilično jasna kad sam upoznala Dejvida, vjerovatno je mislio da sam čudna. Bio je skeptičan, ali se nadao i čini mi se odbijao da se uzbuđuje", izjavila je.

"Tek kad je dobio poziv iz bolnice Dejvid je shvatio da će mu se život stvarno promijeniti. Tamo sam vidjela njegovu drugu stranu. On je nevjerovatna osoba i sretna sam što sam mogla da mu pomognem", rekla je Džesika, prenijela je Superžena.

Dejvid od trećeg mjeseca života ima probleme sa bubrezima. Preživio je 27 operacija i dijagnostikovana mu je Kronova bolest prije nego što je otkriveno da mu bubrezi više ne funkcionišu.

 

What a journey this has been, and one that was well worth it. If I had the choice, I would do this a million times over. The recipients family has been amazing to me (those are 2 of his sisters in the photo). I learned even more about David after I woke up from surgery yesterday, he has had Kidney issues that started when he was 3 months old. 26 surgeries, constantly in hospitals, always feeling sick, etc. David has never lived a normal life. He hasn't been able to travel, enjoy a wide variety of food, had to end his career, moved back in with his parents as his illness worsened..he has literally felt like a prisoner that was on slow death bed. It's crazy to think 29 years of struggling was all erased with one surgery. I cant wait for him to start actually "living" for the first time in his life. Although I'm in pain, my mental state is totally overriding how my body feels. If anyone is interested in learning the process of donating, DM me. ♡ #shareyourspare #donatelife #donor #livingkidneydonor #livingdonor #kidneytransplant #kidneyfailure #ucsf

A post shared by Jessica Nicole Morris (@jessnicolemorris) on

Sve u svemu, oglas je bio posljednji pokušaj za pomoć.

Kada su se prvi put sreli, Džesika i Dejvid su ubzo dobili neophodna odobrenja za operaciju, koja je planirana za dva mjeseca.

Njihovo iskustvo oporavka dodatno je ojačalo vezu između njih dvoje i nadaju se da će zajedno izaći iz bolnice.

"Dejvid mi je postao kao brat. U bolnici sam osjećala kao da mi je brat blizanac. On će uvijek biti dio moje porodice i ja njegove. Ovo je najzanimljivije iskustvo mog života. Svi tražimo svrhu u životu i nikada ne možemo naći vrijedniju nego da budeš nečiji heroj", zaključila je Džesika.

 

Ne propustite