NAJLJEPŠI PRILOG UZ RIBU ILI MESO: Engleska krompir salata
Salata se jednostavno pravi, a njen okus oduševit će vaše ukućane.
Sastojci:
4 krompira, 125 g majoneza, 30 g kiselog mlIJeka, 2 limuna, peršun, mirođija, 1 luk, maslinovo ulje, so
Priprema:
Krompir se skuHa, ali ne treba da se raspada. Ako mu je finija kora, ne ljušti se. Nakon što se skuHa, sklanja se sa ringle i ostavlja sa strane.
Za to vrIJeme se pravi sos od majoneza, kiselog mlIJeka i maslinovog ulja. Dodaje im se i luk isJeckan na kocke. Mirođija i peršun se iseku na sitno i ostavljaju sa strane.
U mlIJečni sos se dodaje i sok, a po želji i kora, jednog limuna. Nakon toga se sos ostavlja u frižider, da upije ukuse sastojaka u njemu.
Krompir se isJeče na kocke i posoli se. U njega može da se doda još malo maslinovog ulja. Začinjava se sa malo mirođije i peršunom.
Nakon toga sos se vadi iz frižidera i dodaje se u krompir. Sve se promIJeša veoma dobro, nakon toga se ponovo vraća da odstojI u frižideru bar 1-2 sata.
Pri serviranju salata se posipa ostatkom mirođije i garnira se preostalim limunom, isJečenim na kolutove ili polumJesece - prema ukusu.
(Novi.ba/bonapeti.rs)