MORSKI PSI SE VRATILI NAKON 70 GODINA I NAPALI DVOJE DJECE, STRUČNJACI UPOZORAVAJU: "Ne kupajte se na ovoj plaži"

Kiosk
MORSKI PSI SE VRATILI NAKON 70 GODINA I NAPALI DVOJE DJECE, STRUČNJACI UPOZORAVAJU: "Ne kupajte se na ovoj plaži"
.

Dvoje djece se oporavlja nakon napada morskog psa koji se desio u srijedu večer kod otoke Fire.

Naime, morski pas je napao 13-godišnjeg dječeka oko podneva na plaži Altantique, a 12-godišnja djevojčica Lola otprilike u isto vrijeme na plaži Sailor Haven.

180718-fire-island-shark-attack-021

Djevojčica je kazala kako je voda bila tako hladna da na početku ništa nije osjetila, ali da je sigurna da ju je za nogu ugrizao morski pas.

'Radilo se o psu dugom oko 25 centimetara narančaste nijanse i s perajom. Kad sam izašla iz mora, noga mio je bila sva krvava. Otrčala sam do spasitelja koji mi je na ranu stavio zavoj', piše "Jutarnji.hr".

180718-fire-island-shark-attack-index1

Lola se prilikom napada nalazila u plićaku, oko tri metra od obale. Njezina majka uspjela je napraviti sliku i podijelila je na društvenim mrežama kako bi upozorila ostale.

'Primijetila sam neko komešanje i vidjela Lolu koja pokušava doći do mene', rekla je Lolina mama, Barbara Pollina.

5b51b695985f1-image

Dječak koji je napadnut nešto manje od kilometar od mjesta napada na djevojčicu, završio je sa sličnim ozljedama. No osim povrede, liječnik je na njegovoj nozi pronašao i jedan odlomljeni zub morskog psa.

shark-kismet

Stručnjak za morski život kaže da je to povratak morskih pasa zapravo dobra vijest i dokaz da su vode oko New Yorka čišće, te tako pogoduju razmnožavanju morskih pasa koji prilaze obali u potrazi za hranom. Guverner New Yorka, Andrew Cuomo, naredio je dužnosnicima agencije za zaštitu okoliša da ispitaju čitav slučaj.

fire-island-beach

Inače ovo je prvi slučaj napada morskih pasa u skoro 70 godina u ovim vodama.

Ne propustite