Ove mozgalice jedino rođeni detektivi mogu riješiti: Pokušajte i otkrijte da li ste vi jedan od njih?

Kiosk
Ove mozgalice jedino rođeni detektivi mogu riješiti: Pokušajte i otkrijte da li ste vi jedan od njih?
.

Pokušajte riješiti ove zagonetke i saznajte posjedujete li vještine dobrih detektiva.

1. Džek se nalazi u ćeliji sa zemljanim podom i samo jednim prozorom koji je visoko postavljen da niko ne bi mogao da ga dohvati. U ćeliji nema ničeg osim lopate. Unutra je suho i toplo, a Džek neće dobiti hranu i piće uskoro. On ima samo 2 dana da pobjegne iz zatvora. Ako ne uspe - umrijeće. Kopanje tunela nije opcija jer će mu trebati više od dva dana. Kako da Džek pobjegne iz ćelije?

d

Džek treba da iskoristi lopatu da napravi brdo od zemlje ispod prozora na koje će se popeti i pobjeći iz ćelije.
2. Gospođa Smit je otišla u policiju tvrdeći da joj je nestala ogrlica. Kada je policija došla u kuću, nije bilo znakova provale na bravi. Jedan prozor je bio razbijen, a u kući je bio potpuni haos i prljavi otisci stopala svuda po podu. sljedećeg dana, gospođa Smit je uhapšena zbog prevare. Zašto?

d1

Policija je bila sigurna da ih je gospođa Smit lagala, jer je prozor bio razbijen inutra. Da je bio razbijen spolja, komadići stakla bi se nalazili na podu.
3. Prvog dana školske godine, ubijen je nastavnik geografije. Policija je imala 4 osumnjičenih -baštovana, nastavnika matematike, profesora fizičkog i direktora škole. Svi su imali alibi: Baštovan je rezao žbunje. Nastavnik matematike je držao test za sredinu školske godine. Profesor fizilkog je igrao košarku. Direktor je bio u sovjoj kancelariji. Ubica je momentalno uhapšen. Ko je ubio nasavnika geografije i kako je policija riješila misteriju?

d2

Ubica je profesor matematike. po sopstvenim riječima, on je držao test za sredinu školske godine, a zločin se dogodio prvog dana školske godine.

4. Usamljeni starac je živio u svojoj kući u predgrađu. Nikada nije napuštao kuću na duže vrijeme. Bio je petak sredinom ljeta kada je poštar naišao i pozvao čovjeka. Nije bilo odgovora. Poštar je pogledao kroz prozor i vidio ga kako leži u lokvi krvi. Kada je došao policajac, našao je novine od utorka, dvije flaše toplog mlijeka i jednu flašu hladnog mlijeka. Sleećeg dana, ubica je uhapšen. Kako je policija tako brzo zaključila ko je u pitanju?

d3

Očigledno je u pitanju poštar. On je znao da niko u kući ne bi čitao novine u srijedu ili četvrtak.
5. Serijski ubica je kidnapovao ljude i tjerao ih da izaberu jednu od dvije pilule: jedna je bila bezopasna, a druga je bila otrovna. Koju god pilulu uzela žrtva, ubica bi uzeo drugu. Žrtva bi popila pilulu sa vodom i umrla, a ubica bi preživio. Kako je uvica uspijevao da uvijek uzme bezopasnu pilulu?

d4

 

 

 

Ne propustite