Svjetska turistička destinacija, uvijek broj jedan - PARIZ!

Kiosk
Svjetska turistička destinacija, uvijek broj jedan - PARIZ!
-

Ako ste dovoljno sretni da doputujete u Pariz, grad svjetlosti će vam na mnogo načina poželjeti dobrodošlicu!

Pariz čak i iskusne putnike ponovo privlači k sebi novim restoranima, izložbama ili prodavnicama..  U ovom magnetski privlačnom gradu možete udovoljiti i svojim najmlađim odlaskom u Disneyland, koji oduševljava sve generacije.

1e65a7b8481966489a47d4c3e2f8ac1a1ba04541731568ec8cb997f80fa0d246

City Deal ponuda: Pet romantičnih dana u nezaboravnom Parizu uz uključen avio prijevoz i hotel 3* za jedinstvenih 999 KM!

Jedna je od svjetskih poznatih destinacija, grad ljubavi, nepresušne romatike i inspiracije mnogih umjetnika. Grad svjetlosti jedna je i od modnih prestonica, a njegova ljepota je satkana od bogate historije i prelijepe arhitekture. Pored toga što je glavni grad, Pariz je ujedno i najveći grad ove države, ali i sjedište političkih, kulturnih i obrazovnih institucija Republike Francuske.

U Parizu su mnoga mjesta na listi onih koje ne smijete propustiti tokom svoje posjete. Pored toga, veoma je bogata ponuda izleta u njegovoj okolini. Kao i ma gdje da odete, i u Parizu je najljepše što više šetati kako biste osjetili grad, njegov duh, romantiku kojom zrači, kako biste vidjeli zanimljive građevine, bili u kontaktu sa ljudima, vidjeli ulične prodavce, umjetnike.

france-hub-3502656a-xlarge

Ne propustite da prošetate čuvenim Jelisejskim poljima, najširom avenijom u Parizu koja počinje na Trgu Konkord a završava se na Trgu Šar de Gol Etual gde je i Trijumfalna kapija. Važi za najskuplju ulicu poslije njujorške Pete avenije, a poznata je kao raj za šoping po mnoštvu prodavnica poznatih modnih brendova.

Ajfelova kula (Toure Eiffel) - Nezaobilazno mjesto svih onih koji maštaju o gradu svjetlosti. Može se slobodno reći da Ajfelov toranj glavni simbol Pariza. Trijumfalna kapija (Arc de Triomphe) - Nalazi se na kraju avenije Jelisejska polja, u centralnom dijelu Trga Šarl de Gol Etual, odnosno kružnog toka odakle se zrakasto pruža dvanaest ulica. To se najbolje može vidjeti sa vrha kapije, dokle se možete popeti uzanim stepeništem (234 stepenika) pošto Trijumfalna kapija nema lift.

Luvr (Louvre) - Ako ne najpoznatiji, jedan je od najpoznatijih muzeja na svijetu. Posjeduje nevjerovatnu kolekciju umjetničkih dijela.

Katedrala Notr Dam (Notre dame) - Ovo je najpoznatija katedrala u Parizu, a smatra se i jednom od svjetski  najznačajnijih gotskih građevina. Ispred katedrale je plato ispod koga se nalazi kripta sa arheološkim muzejom Notr Dama.

Most Aleksandar III - Iako samo od jedan od tridesetak mostova koji spajaju lijevu i desnu obalu Sene u Parizu, ovaj most se smatra najljepšim od svih mostova.

heart-in-hands-romantic-vacations-in-paris-image-id-183968420-1422540600-7gnb

Bez obzira da li ste posjetili i obišli sve ono što ste željeli, Pariz je grad kome ćete se prije ili kasnije sigurno ponovo vratiti. Njegov šarm i energija plijene na svakom koraku, a ljepota ove evropske prestonice će učiniti da se zaljubite u njena svetla, Ajfelov toranj, tekstove i melodije romantičnih šansona u kojima su opjevane mnoge pariske ulice, trgovi i poznata mjesta na jedan poseban način. Pariz prosto odiše ljubavlju i harizmom jedne svjetske metropole sa toplim srcem.

paris-fairs

 

 

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba, uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našim prodajnim mjestima u SCC-u (-1 sprat) i BBI Shopping centru (prizemlje).

Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz Vaš CityDeal.

 

Ne propustite