KRALJICA JE TOKOM POSJETE TRUMPA NOSILA JEDAN POSEBAN DETALJ: Zbog ovog će PRVI ČOVJEK AMERIKE POLUDJETI

Kiosk
KRALJICA JE TOKOM POSJETE TRUMPA NOSILA JEDAN POSEBAN DETALJ: Zbog ovog će PRVI ČOVJEK AMERIKE POLUDJETI
.

Izbor nakita britanske kraljice Elizabete II tokom posjete američkog predsjednika Donalda Trumpa izazvao je velike rasprave u medijima. 

Kraljica je na dan kada je Trump došao u Britaniju nosila broš koji je dobila od Trumpovog prethodnika Baracka Obame i njegove supruge 2011. godine tokom njihove zvanične posjete.

trump2

U pitanju je antikni ornament u obliku cvijeta, sa 14-karatnim žutim zlatom, dijamantima i zelenim ahatom. Obame su lično odabrale poklon za kraljicu u jednoj juvelirnici u Vašingtonu. Kraljica je nosila ovaj broš i kad su Barck Michelle Obama došli u London.

trump1

Mnogi smatraju da isticanje Obaminog broša tokom susreta sa Trampom ima neko skriveno značenje. Elizabeta II je ponovo stavila sporni broš tokom audijencije arhibiskupa od Kanterberija i velikog imama od Al-Azhara u dvorcu Vindzor, koje je primila na dan kad je Trump stigao u posjetu Britaniji.

trump3

Trumpa je takođe dočekala u Vindzoru, a nakon inspekcije počasne garde i vojnog marša, američki predsjednik se sa suprugom pridružio kraljici unutar dvorca na popodnevnom čaju. 

trump4

Ali, ovaj susret nije prošao bez incidenata. Desetine hiljada demonstranata prošlo je ulicama Londona – oko 30 kilometara od Vindzora – a protest je nazvan “Marš za zaustavljanje Trumpa”.

 

 

Ne propustite