Ovo su stroga pravila kraljevske porodice za podizanje uspješne djece - IZNENADIT ĆETE SE KAD ČUJETE ŠTA IM JE NA PRVOM MJESTU

Mame i bebe
Ovo su stroga pravila kraljevske porodice za podizanje uspješne djece - IZNENADIT ĆETE SE KAD ČUJETE ŠTA IM JE NA PRVOM MJESTU
.

Evo kako odrastaju najpoznatiji princ i princeza na svijetu - Džordž i Šarlot, djeca vojvode i vojvotkinje od Kembridža. Možete li da zamislite da oni čak moraju da sami čiste svoje sobe?

1. Titula nije razlog da vodite dokon život

a

U porodici vojvode i vojvotkinje od Kembridža, samo im jedna dadilja pomaže sa djecom. Sve dužnosti koje se tiču hranjenja, kupanja i šetnji sa djecom obavljaju roditelji. Štaviše, Vilijam radi kao pilot helikoptera u hitnim medicinskim slučajevima i djeca su svijesna toga.
2. Poštovanje rada drugih ljudi

a1

Praunučići kraljice Elizabete još su u ranom dobu naučili da treba cjeniti svaki rad, bilo da je u pitanju njihova majka koja sprema ručak ili sobarica koja čisti kuću. Zbog toga Džordž i Šarlot ne biraju hranu i moraju da pokupe svoju razbacanu odjeću.
3. Porodica je najvažniji prioritet u životu

a3

Već sad, 4-godišnji Džordž brine o svojoj sestri i vojvotkinja kaže da postaju najbolji prijatelji. Iako su mali, oni već znaju istoriju svoje porodice i često posjećuju grob svoje bake, princeze Dajane. Kejt i Vilijam se trude da provode što više vremena sa svojom djecom. Džordž, na primjer, uživa u ćaskanju sa tatom, dok Šarlot voli da kuha sa mamom. Za vrijeme večere, djeca sjede zajedno sa odraslima, uprkos pređašnjoj tradiciji.
4. Svako ima prava da iskaže svoje misli i osjećanja slobodno

a4

Uprkos tradiciji podizanja "zatvorenih" ljudi u kraljevskoj porodici, Kejt i Vilijam aktivno razvijaju emotivnu inteligenciju kod djece. "Kada vidim djecu kako komuniciraju sa ostalom djecom u školi, znam da živimo u potpuno drugačijim vremenima. Zamijenile su nas generacije koje se ne boje da kažu šta ih muči", kaže princ Vilijam.
5. Obrazovanje je na prvom mjestu

Čitanje knjiga je omiljena aktivnost princa Džordža i princeze Šarlot. Kejt često vodi djecu na izložbe i u muzeje. Njihov omiljeni muzej jeste Muzej prirodne istorije u Londonu. "Djeca obožavaju da dolaze ovdje i verujte mi, to nije samo zbog dinosaurusa", kaže vojvotkinja.
6. Važno je voljeti sport

a5

Vojvoda i Vojvotkinja su poznati kao obožavatelji sporta. Kejt voli hokej na travi, a Vilijam igra fudbal, košarku i polo. Prind Džordž i princeza Šarlot ne pokazuju još uvijek neko posebno interesovanje za sport, ali su roditelji sigurni da će djeca krenuti njihovim stopama u budućnosti.

7. Svako mora da ima dobre manire i poštuje bonton bez obzira na godine

a6

Djeca su svijesna da će skloniti sa javnih događaja i mesta ako se ponašaju loše i hirovito. Postoje striktna pravila ponašanja čak i za kraljevsku djecu. AKo su princ i princeza nevaljali, ostaće kod kuće za vrijeme zvaničnih prilika.
8. Mogu se opustiti kod kuće

a7

"Još uvijek nisu lomili kosti, ali se trude da to urade. Džordž juri po kući, gura stvari i skače. Molim vas, recite mi da nakon nekog vremena stvari postaju lakše", šali se Vilijam.
9. Fizičko kažnjavanje je potpuno isključeno

Koliko god se djeca loše ponašala, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ne pribjegavaju fizičkim kaznama. Roditelji imaju sopstvene metode kojima utiču na djecu. Ako Džordž besni, njegova majka pokušava da mu odvrati pažnju, na primjer, glasnim pjevanjem. Ponekad, legne na pod i počne ona da urla. Ovaj trik zapravo funkcioniše i djeca se brzo smire.
10. Tableti i kompjuteri su igračke za odrasle

Džordž i Šarlot provode mnogo vremena napolju vozeći bicikle i skačući po baricama. Strogo im je zabranjeno korišćenje elektronskih uređaja. Kejt i Vilijam smatraju da su ove sprave namienjene starijima, dok će lopte, preskakanje konopca i igranje napolju najbolje pomoći u razvijanju njihove mašte i inteligencije.
11. Crtani filmovi su dozvoljeni

a11

Gledanje crtanih filmova je dozvoljeno u porodici. Međutim, postoji određeno vrijeme za to. Kraljevska djeca imaju omiljene crtaće: Šarlot voli Pepu prase, a Džordž obožava vatrogasca Sema.
12. Razumno trošenje kao način života

aa2

Kejt i Vilijam se zalažu za razumno trošenje. To je prvenstveno izraženo u odbijanju kupovine novih modnih komada. Često se Džordž i Šarlot mogu vidjeti u odjeći svojih roditelja ili čak odeći iz djetinjstva njihovog ujaka Harija. AKo je potrebno kupiti nešto novo, vojvotkinja kupuje odjeću ekonomičnih brendova, ignorišući luksuzne modele.

Ne propustite