OBAVEZNO IH ZAPAMTITE: Ovo su opasnosti po zdravlje vašeg djeteta koje MORATE znati

Mame i bebe
OBAVEZNO IH ZAPAMTITE: Ovo su opasnosti po zdravlje vašeg djeteta koje MORATE znati
.

Djetinjstvo je divno razdoblje, a roditelji su spremni učiniti sve kako bi se njihovo dijete smiješilo i smijalo. Ali ponekad je to i previše.

Pet stvari koje čine za vašu djecu više zla nego dobro.

6. Babi hodalice

 

b

Njihova dokazana štetnost znatno je veća od pozitivnog učinka. Dječji šetači i jumperovi već su zabranjeni u Kanadi.

Stopa ozljede djeteta (više od 8.000 slučajeva godišnje samo u SAD-u).
Nejednako jačanje mišića, deformacija nogu i nogu.
Zakrivljenost kralježnice zbog teškog tereta na njemu (dječija kralježnica ne dobiva oblik i nema potrebne krivulje prije dobi od jedne).
Neovisni razvoj motoričkih vještina odgađa se jer nema motivacije za hodanje samostalno. Osjećaj ravnoteže i instinkt samo-očuvanja ne razvijaju se.
Kako biste umanjili štetu, koristite ove uređaje pod nadzorom za odrasle 15 minuta dva puta dnevno tek nakon što beba uspije samostalno ustati. Također, konzultirajte svog ortopeda kako bi razgovarali o mjerama opreza.

5. Sok i mlijeko

 

1

Pasteurizirani voćni sok je nizak u vitaminima, ali bogat šećerom koji uzrokuje stomatološke probleme i pretilost.

Pedijatri savjetuju davati svježe sokove djeci starijoj od jedne godine. Bolje je zamijeniti pasteterizirane sokove svježim voćem.
Cijelo kravlje mlijeko je malo u željezo, ali previše visoko u hranjivim tvarima i nepotrebno za bebu. Može oštetiti bubrege i izazvati anemiju, alergiju i disbakterizu.

Kravlje mlijeko može se dati djeci starijoj od jedne godine, ali ne više od 17oz dnevno. Zamijenite mlijeko hranom bogatom kalcijem (uzgojenu mliječnu hranu, zeleno povrće i voće) i hranu bogatu vitaminom D (jaja, jetra jetre).
4. Svijetle igračke

 

b2

U predškolskom razdoblju djeca istražuju svijet oko sebe i dobivaju društvene stavove kroz igračke. Neprirodne boje, elektronski zvukovi i mnogi detalji u igračkama loše utječu na razvoj kreativnog razmišljanja i utječu na formiranje osobnosti: agresivno ponašanje, neustrašivi strahovi i tinejdžerska depresija su mogući ishodi.

Odaberite igračke prirodnih boja i materijala: drvo ili tkanina. Igra je obrazovna od zabave, pa igračke bi trebale biti realne.
3. Topla odjeća

 

b3

Što su mlađe bebe, to je još gore njihova termoregulacija. Oni su izloženi pregrijavanju i super-hlađenju. Pregrijavanje dovodi do neuroticizma i može dovesti do toplotnog udara.
Previše tople odjeće sprečava tijelo da razvije reakcije obrane prema vremenskim promjenama, što može dovesti do bolesti povezanih s hladnoćom i slabog imuniteta.
Odjeća treba biti izrađena od prirodnih i prozračnih materijala. Dijete se osjeća ugodno kad su mu trbuh i prsa suhi, a noge i ruke su ružičaste i tople.

2. Elektronika i naprava

 

b4

Plavo svjetlo LED zaslona uzrokuje oštećenje mrežnice, što može dovesti do makularne degeneracije. To može dovesti do katarakta i sljepoće.
Kada koristite pametne telefone i tablete, dijete je lišeno stvarnog svijeta. Fine motoričke i senzorske vještine se ne razvijaju, a ne postoji živa interakcija. To rezultira nerazvijenom frontalnog režnja koja je odgovorna za govor, osobnost, komunikaciju i odlučivanje.
Neka vaša djeca koriste svoje uređaje ne više od jednog sata dnevno. Koristite tablete i pametne telefone za igračke mozga za djecu stariju od 2 godine. Kada koristite gadgete, dijete bi trebalo stupiti u interakciju s vršnjacima ili odraslima.

1. Sigurnosni pojasevi

b5

Ako nosiš krmenu traku sigurnosnog pojasa preko trbuha kad ste trudni, može doći do ozljede bebe u slučaju nezgode.
Stavite remen što je moguće niže ispod trbuha. Pokušajte sjesti uspravno, jer se naginjanje prema naprijed stavlja previše pritiska na bebu. Još bolje, nemojte voziti uopće osim ako ne morate: upravljač je daleko preblizu trbuhu, što bi moglo biti kobno čak iu maloj nesreći.

Novi.ba

Ne propustite