OTKRIVENA TAJNA NAJVEĆIH MAĐIONIČARSKIH TRIKOVA: Evo kako možete učiniti da neko lebdi ili da nestane!

Kiosk
OTKRIVENA TAJNA NAJVEĆIH MAĐIONIČARSKIH TRIKOVA: Evo kako možete učiniti da neko lebdi ili da nestane!
.

Mađioničarski trikovi su odlični da zabavite i zadivite djecu. Ponekad kada gledaju ove trikove, čak i odrasli će uzviknuti "Kako je to moguće?".

Za sve one željne otkrivanja istine, donosimo vam objašnjenja pet najpopularnijih čarobnih trikova.

IZVLAČENJE ZECA IZ ŠEŠIRA

1154605-5-650-a542d8629a-1484557059-1

Da biste izveli ovaj trik treba vam zec, stol prekriven stoljnakom, dio odeće i šešir. Uzmite kraj dugog crnog ogrtača i vežite sva četiri kraja, ali nemojte stezati previše. Ubacite zeca u ovu improvizovanu vreću. Postavite sve to na kuku, sa strane stola koja će biti okrenuta ka vama dok izvodite trik. Stolnjak mora da bude postavljen tako da pokriva vreću sa zecom. Na početku performansa pokažite publici vrh šešira da vide da nema ničega unutra. Zatim stavite šešir na sto, a da otvor bude na površini stola. Tada sledi najbitniji dio, lakim pokretom podignite šešir sa stola i stavite vreću ispod šešira. Tada napravite neke poteze kojima ćete pokazati da nešto prizivate uklonite šešir sa stola i otkrijte zeca publici.

 

NAPRAVITE DIM PRSTIMA

1154505-1-650-a542d8629a-1484557059

Uzmi kutiju šibica i izreži jednu stranu. Odvojite zapaljivu površinu od kartonske obloge. Presavijte traku u dva dijela i zapalite je. Neka traka izgori, a zatim je bacite i skupite ostatke nastale paljenjem. Ovaj bijeli fosforni ostatak je ono što trebate da izvedete trik! Polako ga trljajte na palac kažiprst. Sada sve što trebate učiniti jest utrljati prste kako bi iz njih izašao dim. Nakon završetka izvedbe, ne zaboravite oprati ruke!

 

DA SAVIJETE KAŠIKU

1154705-2-650-a542d8629a-1484557059

Kako biste uspješno izveli ovaj trik, biće vam potreban mali srebreni novčić kojeg ćete staviti na dlan. Kada budete željeli da "savijete" kašiku, držite novčić tako da samo vrh bude vidljiv. Stavite novčić na vrh drške od kašike pritisnite ovalni dio kašike o sto i pokušajte da odate utisak da savijate kašiku.

Dok ovo radite, pustite da drška ispadne iz vaše ruke. Dok će vrh novčića još uvijek biti vidljiv izgledaće kao da se kašika zapravo savija.

 
4. DA OSOBA LEBDI

preview-8994360-650x341-98-1484557059

Na početku ovog spektakularnog trikta, pomoćnik mađioničara (obično djevojka koja nosi dugu haljinu) leži na stolu. Kao što to čini, pobrinula se da nabori njezine haljine padaju na pod, skrivajući prostor neposredno ispod stola. Iluzionist zatim nastavlja da je "levitira" iznad stola. Da bi trik bio uspješan, publika se mora uvjeriti da je djevojka zaista u zraku. U stvarnosti učinak se postiže pomoću posebnog mehanizma za podizanje. Da biste dodali uzbuđenje, iluzionist uzima obruč i prolazi ga preko asistenta. Ne postoji ništa izvanredno u obruču. Jedini uslov je da obruč mora biti dovoljno velik da se više puta prelazi preko djevojke bez dodirivanja mehanizma za podizanje. Tokom izvedbe, mađioničar mora paziti da stoji na takav način da prikrije štap koji drži asistenta iznad stola!

 

5. CIK-CAK

 1154455-4-650-a542d8629a-1484557059

Za ovaj nevjerojatan trik biće vam potrebna 35 cm visoka kutija i 20 cm visoka mobilnu platformu. Kako ženska pomoćnica ulazi u donju kutiju, ona stoji na vrhu skrivenog prozora s oprugom. Dok iluzionist zatvara sve kutije, djevojka sklizne kroz otvor i sjedi na koljenima u unutarnjem odjeljku platforme. Svaka gornja tri dijela kutije imaju dva otvora - jedan pravi i jedan lažni. Kada su kutije složene jedna na drugu, pravi otvori čine vrata veličine čovjeka (koje asistent koristi za ulazak u strukturu). S druge strane, lažni otvori namijenjeni su otkrivanju niša samo dubine oko 5 cm. 

luzionista skida te otvore da još više zbuni publiku. Dok iluzionista nastavlja da otvara kutije, publika vidi trup pomoćnika. Govorimo o običnim dijelovima lutaka, koji se nalaze u lažnim otvorima.

 

 

 

 

 

Ne propustite