VRLO JE VAŽNO KAKO BRIJETE NOGE: Ključni trikovi uz koje nećete morati svaki dan sređivati dlake na nogama

Praktična žena
VRLO JE VAŽNO KAKO BRIJETE NOGE: Ključni trikovi uz koje nećete morati svaki dan sređivati dlake na nogama
.

Mnoge žene znaju da svakodnevno brijanje može biti jako zamorno, posebno u ljetnom periodu kada želimo da nam noge zablistaju u ponom sjaju. 

No, uz ovih nekoliko sjajnih trikova brijač ne morate svaki dan koristiti i sigurni smo da ćete biti iznenađeni efektom. 

depilacija2

Najprije je potrebno pripremiti noge, a kupka će pomoći da umirite kožu. 

brijanje-nogunaslov

Kupka

12-bath

Kako bi što rjeđe rasle dlačice, trebate ih što bliže korijenu brijati. A kožu će smekšati dovoljno topla kupka, te će da otvori pore i  brijanje učiniti efektnijim. 

Piling

brijanje-nogu

I dobrim pilingom je olakšan pristup korijenu dlačice. Trebate nanijeti šaku morske soli na vlažne noge, a nakon toga kožu počnite da trljate kružnim pokretima  i naravno, radite to nježno.

Gel ili pjena

depilacija

Nakon što za sebe pripremite kupku, nanesite gel za brijanje ili pjenu na noge, koji će na koži zadržati vlagu i omogućiti da se dlačice lakše briju, te će pružiti bolji pristup korijenu. 

Preporučuje se da izaberete gelove koji imaju umirujuće i hranjive sastojke i koji kožu umiruju i hrane.

Smjer brijanja

depilacija

Za rast dlačica je veoma važan i smjer u kojem ih brijete. Bolje približavanje korijenu omogućava brijanje u suprotnom smjeru od rasta dlačica.

noge

Jednokratne brijače koji imaju jedno sječivo trebate izbjegavati zato što kožu iritiraju i ne mogu sve dlačice efikasno  da se uklone.

Ne propustite