KRUPNE NOVČANICE ĆE SE POČETI LIJEPITI ZA VAS: Ove navike privlače novac!

Biznis
KRUPNE NOVČANICE ĆE SE POČETI LIJEPITI ZA VAS: Ove navike privlače novac!
.

Jeste li čuli za običaj da kad nekom poklonite novčanik, on ne smije da bude prazan. Mnogi su čak u skrivenoj pregradi novčanika čuvali papirnatu novčanicu najmanjeg apoena - smatrali su da onaj ko to radi bolje upravlja novcem.

 

novac-123-09022018

Traženje povišice

Dok se u moderno vrijeme sprovode razna istraživanja o tome kako šefovi "dišu" tokom sedmice, pa se pokazalo da je četvrtak idealan dan za traženje povišice jer su nadređeni tog dana popustljiviji jer se mentalno pripremaju za nadolazeći vikend, naši stari su vjerovali da je srijeda prijepodne najbolje vrijeme za to.

S druge strane, prema vjerovanjima, sve transakcije koje obavite uvečer vode u propast, a novac se ne pozajmljuje utorkom.

stednja-pare-novac-shutterstock-1000x0

Navike koje privlače novac u kuću

Stari običaj je da ako mrvice sa stola čistite golim rukama ili pak zviždite u kući, jednostavno zaobilaziti vaš dom. Zato su džepove odjeće koja visi u ormaru punili sitnim papirnatim novcem.

Domaćice su krpile i najmanju rupicu na džepovima jer su verovale da novac tako lakše curi iz vaših ruku. Da bi u kući bilo što više novca, pazile su da ni na jednoj košulji ili kaputu ne nedostaje dugme, a nakon što bi pomele kuću ili dvorište, metlu su odlagale drškom prema dole.

novac-620x350

"Oteto prokleto" ili "Kako došlo, tako otišlo"

Novac koji je dobijen na kocki, pronađen, oštećena novčanica ili zarđala kovanica ne donose sreću, pa ih naši stari zato nisu čuvali u novčaniku. Naprotiv, prvom prilikom su ih poklonili siromašnijima od sebe ili bi ih što prije potrošili.

novac

Krupna novčanica

Novčanicu najvećeg apoena koju su imali, stari su u domu čuvali po godinu dana jer su smatrali da će se tako napuniti energijom ukućana i početi da privlači novac u dom.

novac

Ne propustite