OD POSLJEDNJE ĆE VAM SE SMUČITI : Ove tajne restorana s brzom hranom NE ŽELITE ZNATI!
Svaka moderna osoba zna što je brza hrana. Ritam suvremenog života potiče ljude da cijene brzinu, jednostavnost i zasićeni okus.
Međitim, pogledajte trikove koje koriste fast-food restorani. Bolje je da ne konzumirate ovu vrstu hrane.
10. Najbolje vrijeme za brzu hranu.
![]()
Savršeno vrijeme za odlazak u restoran brze hrane je tijekom tzv. "zauzetih sati" (vrijeme između 11:00 i 13:00 i od 6:00 do 8:00). Nije lako dobiti stol, ali ovo je vrijeme kada se poslužuje svježa hrana.
9. Ako želite svježe krumpiriće, naručite ih bez soli.
![]()
Krumpirići se sole odmah nakon što se cijela tura spremi, a osoblje će morati napraviti novu posebno za vas.
8. Miris iz kuhinje dio je marketinške strategije.
![]()
Prolazeći nekim mjestom gdje se kuha brza hrana, teško je odoljeti iskušenju mirisa ukusne hrane. To se događa s razlogom. Na nekim mjestima vrata se ostavljaju namjerno otvorena.
7. Coca-cola je jeftinija od čaja jer stimulira apetit.
![]()
U fast food restoranima, gazirani sokovi su obično jeftiniji od čaja. To je zato što žele da ljudi kupuju više gaziranih pića: nemoguće je ugasiti žeđ sa slatkim sokom (i ponovo ćete ga kupiti). Također, ugljični dioksid stimulira apetit.
6. Pomfrit sadrži 19 sastojaka.
![]()
Legendarni okus brze hrane s krumpirićima postiže se miješanjem oko 20 sastojaka. Krumpir je osnovni. Drugih 18 su neke masti, aditivi i pojačivači okusa, što ovu hranu ne čini potpuno bezopasnom.
5. Nije najbolja odluka biti ''rana ptica''.
![]()
Rano-ranjenje je dobra stvar, ali ne kada je riječ o brzoj hrani. Ne idite u fast food restorane odmah nakon otvaranja: oni čiste kuhinjsku opremu agresivnim hemikalijama koje mogu ostati na kuhinjskim strojevima i radnim plohama ujutro i idu ravno na vašu hranu.
4. Brza hrana danas je kaloričnija nego prije 30 godina.
![]()
Danas su se porcije naše omiljene hrane povećale, pa tako i količina kalorija u njima. Na primjer, cheeseburger sadrži 75% više kalorija u usporedbi s "prethodnikom" iz 1980-ih. Prije 20 godina, prženi krumpirići bile su 2 puta manje kalorični. Pizza je 'stekla' 70% više kalorija.
3. Količina šećera u milkshakeu premašuje dnevnu vrijednost za 2-3 puta.
![]()
Milkshake je jedna od klasičnih ponuda u fast food restoranima. Posebno je popularan u ljetnim mjesecima.
Dnevna norma šećera je oko 1-2 oz, dok jedan serviran milkshake sadrži oko 3 oz šećera.
2. Sve je ukusnije kada jedete rukama.
![]()
Znate zašto nema vilica i noževa u fast food restoranima? Jedan mogući odgovor je da kada osoba jede sa rukama, dobiva više zadovoljstva i, kao rezultat, jede više.
1. Aparati za sok su užasno prljavi.
![]()
Aparate za sok u fast food restoranima je teško oprati. Zamislite koliko bakterija, klica i plijesni sadrže. Slatko okruženje čini vrlo dobre uvjete za ove "stanovnike".