Ispovijest djevojke koja je izabrala da se ne uda i nikada ne rodi dijete: EVO DA LI SE KAJE!

Kiosk
Ispovijest djevojke koja je izabrala da se ne uda i nikada ne rodi dijete: EVO DA LI SE KAJE!
.

Jedna mlada žena je napravila svoj izbor. Ona neće da se uda i da rodi dijete i svoju priču je podijelila sa vama. Da li se kaje? Ne.

Kada sam imala 12 godina znala sam da ne želim djecu. Moja majka kaže da se jako dobro sjeća kada sam umarširala u kuću pošto sam čuvala komšijinu djecu i bijesno rekla: “Nikada se neću udati i nikada neću imati djecu”.

zena

Taj incident nije jedina stvar koja me je održala odlučnom u toj odluci.

Ponekada u svojim 30-im odustanem od izvinjavanja zbog što uživam da živim sama ili što su tri sata moj limit za društvenu interakciju. Jer ja sam ekstremno introvertna, moram da pokušam da izbalansiram svoje potrebe sa ljubavlju prijatelja, muškaraca, porodice.

Optuživali su me za razne stvari – da se plašim vezivanja, da sam “neprirodna žena” jer ne želim djecu. Neke od mojih najdužih veza su ipak trajale duže nego mnogi brakovi, i bar nisam bespovratno oštetila život nekog djeteta jer nisam dorasla zadatku, kaže ona.

zena

Žao mi je zbog jako malo odluka koje sam donijela u životu, a jedna od njih nije to što ću ostati bez djeteta.

Što se braka tiče, on nikada nije bio na listi stvari za koje sam mislila da moram da uradim u životu. Ali nisam sama i nikada nije bilo tako. Uvijek sam imala ljubav i pažnju prijatelja i porodice, i obično u mom životu postoji i neki muškarac kojeg volim.

1061399-par-raskid-zena-tuga-tuzna-zena-ls

Iako sam prilično sigurna da muškarcu ne mogu da se obećam zauvijek, kao u braku, možda mi to zauvijek kada budem imala 70 neće djelovati obeshrabrujuće, i tada ću krenuti ka oltaru prvi i jedini put u životu.

 

Ne propustite