U DOMU VAM SMRDI: Prirodna sredstva pomoći će vam da ga ispunite PRIJATNIM MIRISIMA!

Enterijer
U DOMU VAM SMRDI: Prirodna sredstva pomoći će vam da ga ispunite PRIJATNIM MIRISIMA!
.

Da li ste u domu osjetili neugodan miris, u nastavku teksta saznajte kako da ga uklonite ili ublažite.

1. Napravite aroma lampu

Na laganu vatru stavite lončić u koji ste prethodno ulili vodu. Zatim dodajte kriške limuna ili naranču, svježu nanu ili lavandu, latice cvijeća, zavisno od godišnjeg doba i ukusa. Prostorom će se širiti prekrasan svježi miris, prirodniji od onoga koji pružaju aroma lampe.

121216-dnevna-soba-2

2. Očistite odvode

Ako vam nedostaje svježine, bez obzira na to koliko čistite, možda je problem u odvodima. Jedan od načina kako se riješiti neugodnog mirisa je da u odvod obilno sipate sredstvo za pranje posuđa s aromom limuna i da pustite toplu vodu. Ako želite prirodniju varijantu, poslužite se sokom limuna ili limete i zatim takođe isperite odvod. Ako ni to ne pomogne sipajte pola šoljice sode bikarbone koju ćete zatim zaliti toplom vodom.

odvod2

3. Mirisne svijeće na više mjesta

Ako govorimo o svijećama i mirisima, vjerovatno vam je prva asocijacija mnogo upaljenih svijeća na jednom mjestu. Međutim, neke od njih najbolje je neupaljene staviti na mjesta gdje ih se najmanje očekuje, kao što su ormari s odjećom, peškirima ili posteljinom. Ne samo da će vas svaki put kad otvorite vrata ormara zapahnuti ugodan miris, već će ga upiti i vaša odjeća i tekstil.

soba16

4. Biljke obavezan detalj

Osim što ukrašavaju dom, sobne biljke čiste i osvježavaju vazduh, a neke od njih imaju i veoma ugodan miris. Isprobajte arapski jasmin, eukaliptus, geranije ili kubanski origano.

biljke

5. Mirisne maramice za sušilicu

Mirisne maramice koje stavljate u sušilicu za veš, možete da iskoristite i kako bi vaš dom bio mirisniji. Stavite nekoliko u ormare s odjećom, posteljinom i peškirima.

soba15

Ne propustite