ZAŠTO SVI KUPUJU SLATKU DINJU OSIM VAS: Ovako se bira savršeno zrela i to svaki put

Kiosk
ZAŠTO SVI KUPUJU SLATKU DINJU OSIM VAS: Ovako se bira savršeno zrela i to svaki put
.

Ljeto je savršeno za voće, posebno za lubenice i dinje. 

Znati kako odabrati dinju čija je unutrašnjost meka i slatka, a ne gnjecava i prezrela je zadatak koji zahtjeva neke pažljive korake. 

dinja

Donosimo vam pet trikova kako da odaberete savršeno zrelu dinju. 

Težina dinje

dinja1

Prvo što trebate napraviti je provjeriti težinu dinje. Što je teža to je slađa.

Pod pritiskom

dinja2

Provjerite dio suprotan dijelu na kojemu se nalazi/nalazila stabljika. Pritisnite prstom. Ako ostane malena udubina znači da je dinja zrela.

Miris

dinja3

Miris je svakako dobar način kako provjeriti je li dinja zrela. Ako je miris lagano slatkast, dinju možete jesti. Ako je pak previše intenzivan, znači da je dinja prezrela.

Kora

dinja4

Protivno uobičajenom mišljenju, niti glatka i savršena kora niti nepravilna i reljefna kora ne znače apsolutno ništa. Ipak, klonite se onih s preglatkom korom kao i onih koje imaju udubine.

Segmenti

dinja5

Dobro je pripaziti na broj segmenata koji se lagano naziru ispod kore, ako ih ima minimalno 10, radi se o prilično ukusnoj dinji!

 

Ne propustite