ZAŠTO SVI KUPUJU SLATKU DINJU OSIM VAS: Ovako se bira savršeno zrela i to svaki put
Ljeto je savršeno za voće, posebno za lubenice i dinje.
Znati kako odabrati dinju čija je unutrašnjost meka i slatka, a ne gnjecava i prezrela je zadatak koji zahtjeva neke pažljive korake.
![]()
Donosimo vam pet trikova kako da odaberete savršeno zrelu dinju.
Težina dinje
![]()
Prvo što trebate napraviti je provjeriti težinu dinje. Što je teža to je slađa.
Pod pritiskom
![]()
Provjerite dio suprotan dijelu na kojemu se nalazi/nalazila stabljika. Pritisnite prstom. Ako ostane malena udubina znači da je dinja zrela.
Miris
![]()
Miris je svakako dobar način kako provjeriti je li dinja zrela. Ako je miris lagano slatkast, dinju možete jesti. Ako je pak previše intenzivan, znači da je dinja prezrela.
Kora
![]()
Protivno uobičajenom mišljenju, niti glatka i savršena kora niti nepravilna i reljefna kora ne znače apsolutno ništa. Ipak, klonite se onih s preglatkom korom kao i onih koje imaju udubine.
Segmenti
![]()
Dobro je pripaziti na broj segmenata koji se lagano naziru ispod kore, ako ih ima minimalno 10, radi se o prilično ukusnoj dinji!