OVOG PSA NIKO NIJE HTIO UDOMITI JER JE GLUH A onda se dogodilo čudo: Spasio ga je - gluhi čovjek

Kućni ljubimci
OVOG PSA NIKO NIJE HTIO UDOMITI JER JE GLUH A onda se dogodilo čudo: Spasio ga je - gluhi čovjek
Gluhi pas koji nikako nije mogao naći porodicu koja će ga udomiti napokon je pronašao topli dom.

Gluhi pas koji nikako nije mogao naći porodicu koja će ga udomiti napokon je pronašao topli dom. Naime, psa Connora udomio je - gluhi čovjek. Connor, danas jednogodišnji četveronožni 'lajavac', rođen je s cerebralnom hipoplazijom, što znači da mu mali mozak nikada nije u potpunosti sazrio.

Zaposlenici azila u kojem se pas nalazio primijetili su da se Connor ne odaziva na njihove zapovijedi. S vremenom je jedan od radnika otkrio u čemu je stvar - Connor je gluh.

Zbog njegove poteškoće u razvoju, radnik je Connora naučio kako čitati američki jezik gluhonijemih. I pas se pokazao kao više nego uspješan učenik. Brzo je savladao jezik i počeo reagovati na zapovjedi.

Nažalost, brojni ljudi koji su posjetili životinjsko utočište nisu previše marili za Connora jer su brigu za njega doživljavali kao preveliku odgovornost.

Dani su prolazili i Connor je živio u azilu. Sve do ove sedmice.

- Toliko smo uzbuđeni da smo Connoru uspjeli pronaći dom za njega - ispričala je Nancy Adams, zaposlenica Regionalnog životinjskog utočišta okruga Teller, koja je izjavila da je neimenovani pojedinac odlučio udomiti psa nakon što je vidio priču o njemu na televiziji.

- Dirnula ga je priča i odlučio je spasiti Connora. Proces udomljenja je bio malo komplikovan jer gospodin nije imao tumača uz sebe. Komunicirali smo ispisujući poruke na papiriće. Riječ je o osobi koja zaista cijeni Connorove poteškoće i koja je odmah kliknula sa psom - zaključila je Adams.

Ne propustite