Koja četiri koktela voli kraljica Elizabeta?

Kiosk
Koja četiri koktela voli kraljica Elizabeta?
.

Dosad smo svi već naučili da kraljica Engleske zaista zna uživati u životu, posebno kada se radi o hrani i piću.

Kraljica vlada dvorcem i po pitanju onoga što se jede, pa je tako zabranila upotrebu bijelog luka u svim obrocima koji se kuhaju u Buckinghamskoj palači i odbija putovati bez komada svog omiljenog kolača.

I baš kada ste pomislili da kraljica Elizabeta II ne može biti veća kulinarska inspiracija, saznalo se za još nešto u emu kraljica uživa i zbog toga ćete poželjeti da barem jedan dan života provedete u njenim kraljevskim cipelama.

Prema izvještaju Business Insidera, kraljica navodno uživa u ne jednom, ne dva, ne tri, nego čak četiri koktela na dan!

Neposredno prije ručka kraljica Elizabeta popije svoj prvi koktel tog dana, džin i Dubonnet sa kriškom limuna i mnogo leda, kaže nekadašnji kraljevski kuhar Darren McGrady.

Potom, tokom ručka, kraljica uz svoje jelo koje se sastoji od povrća i ribe pije vino i pojede malo čokolade.

„Ona to prosto obožava,“ kaže McGrady.

Margaret Rhodes, rođakinja kraljice, kaže da kraljica ponekad uz ručak voli popiti i suhi džin martini.

Kraljica dan balansira šoljom čaja tokom popodneva. Uz biljni napitak uživa u još jednom slatkišu, komadu pite ili čokoladnom biskvitu.

Za kraj, kraljica voli dan završiti laganom večerom i ako večera sama pridržava se svog pravila „bez škroba“, kaže McGrady. Večeru završava čašom šampanjca prije odlaska u krevet.

Kako tvrdi Independent, ako kraljica pije četiri pića dnevno to itekako utiče na količinu promila alkohola u njenoj krvi i tehnički, po vladinim standardima, može je se smatrati pijanicom. Međutim, kraljica ima 91 godinu, a ko smo mi da sudimo?

Da bi stao u odbranu kraljice, McGrady se osvrnuo na svoje komentare i rekao je za CNN kako je zbog njegovog akcenta najvjerovatnije došlo do zabune oko toga koliko kraljica ustvari popije tokom dana.

„Bila bi potpuno pijana kada bi pila toliko,“ kaže McGrady. „Ja sam samo rekao da voli džin i Dubonnet. To je njeno omiljeno piće.“ Također je rekao i da njena navika da pije vino nije nešto što prakticira svaku noć, ali kada pije vino onda je to tokom večere i obično pije svoje najdraže njemačko slatko vino.

Ne propustite