Engleska na "mišiće" protiv Tunisa, Harry Kane junak

Fudbal
Engleska na "mišiće" protiv Tunisa, Harry Kane junak
.

Reprezentativci Engleske stigli su do teške pobjede u prvom meču na Mundijalu u Rusiji. Slavili su teže nego što se očekivalo protiv Tunisa koji je pružio sjajan otpor. Strijelac dva pogotka bio je Kane, dok je s druge strane iz penala pogodio Sassi.

Već u prvih par minuta Englezi su mogli do vodstva. Prvo je Dele Alli uputio jedan odarac sa vrha šesnaesterca, ali igrači Tunisa su to izblokirali. Brzo nakon tog Jesse Lingard šutirao je jednu loptu po sredini gola nakon što mu je sretno došla u noge, ali golman Tunisa Mouez Hassen je sjajno odbranio. Napadali su Englezi i konačno su stigli do gola. U 11. minuti je napadač Tottenhama, Harry Kane, sve prethodno stvorene šanse krunisao u gol. Činilo se kako će Englezi ovdje lagano do pobjede.

U 35. minuti su poravnali igrači Tunisa. Do tada se ništa nije dešavalo osim što je golman Hassen morao da napusti igru zbog povrede. Izjednačio je Ferjani Sassi nakon što je odlično izveo penal kojeg je napravio Kyle Walker. Ponovo su Englezi do kraja poluvremena bili dominantniji. Redali su prilike uglavnom Ali i Lingard, a ovaj drugi je u zadnjoj minuti prvog poluvremena pogodio stativu, no, na odmor se otišlo rezultatom 1-1.

375eddd5538cbc00ea6a

Drugo poluvrijeme donijelo je svu nemoć reprezentacije Engleske. Ruku na srce, loše je to izgledalo i sa jedne i sa druge strane, ali Englezi su ti koji su iznenadili. Nijedna prilika vrijedna pomena nije de desila u drugom dijelu. Činilo se kako ćemo svjedočiti još jednom iznenađenju, te kako će utakmica završiti neriješenim rezultatom.

Onda se ponovo "ukazao" sjajni Harry Kane. U prvoj minuti nadoknade uspio je da postigne drugi gol na ovoj utakmici i Engleskoj donese pobjedu koju po prikazanoj igri u drugom poluvremenu nisu zaslužili. Bilo kako bilo, izabranici Southgatea su upisali tri boda koja su se od njih i očekivala.

(Novi.ba)

Ne propustite