SPRIJEČITE INFEKCIJE I IRITACIJE: Pogledajte kako pravilno promijeniti pelene kod novorođenčadi

Mame i bebe
SPRIJEČITE INFEKCIJE I IRITACIJE: Pogledajte kako pravilno promijeniti pelene kod novorođenčadi
.

Koliko novorođenče donosi radost, donosi jednaku količinu odgovornosti. Novi roditelji obično prolaze kroz težak put kad se brinu o djetetu, što uključuje probleme poput nedostatka sna, umirivanja bebe i hranjenja. Budite spremni za drastične promjene u vašem načinu života i zapamtite da se sve na kraju isplati.

Ovo je jedan od korisnih savjeta koji bi vam mogao pomoći.

beba3

Kako promijeniti pelene

Zamjena pelena nije raketna nauka, ali se na početku može činiti. Roditelji su uglavnom prestrašeni i  boje se ovog zadatka na početku. Prva i najvažnija stvar koju trebate imati na umu je da pelene djetetu pravilno postavljate sve dok se pupčana vrpca suši i ne otpadne.

beba

Nikada nemojte pričvrstiti pelenu preko kopči za pupak, i uvijek ispod njega. Ne biste trebali stvarati dodani pritisak na to područje.

Postoji nekoliko drugih stvari koje uvijek trebate imati na umu. Uvijek obrišite bebu od naprijed prema natrag kako biste izbjegli bilo kakvu infekciju.

beba2

Uvijek pazite da je područje suho prije stavljanja nove pelene. Ako dijete ima osip od pelene, poduzmite dodatne mjere predostrožnosti kao što je češće provjeravanje, tako da puna ili prljava pelena ne pojačava osip. Također izbjegavajte bilo kakav mirisni sapun ili pelene sve dok osip nije potpuno otišao.

beba1

Ne propustite