Grčka ostrva su pravi izbor za Vašu ljetnu avanturu - ZAKINTOS!

Kiosk
Grčka ostrva su pravi izbor za Vašu ljetnu avanturu - ZAKINTOS!
-

Zakintos, ostrvo zabave, ludog provoda, prelijepih plaža, ostrvo kornjača, ostrvo bujne vegetacije, bogatog zelenila, brojnih izvora, prekrasnog mora... U  ponudi portala za grupnu kupovinu www.citydeal.ba, za ljeto 2018. u Grčkoj možete boraviti po ekstra povoljnim cijenama na Zakintosu.

super-pasiulymas-i-zakinto-sala-is-varsuvos-savaites-atostogos-jaukiame-viesbutyje-su-viskas-iskaiciuota-tik-353-eur

Grčka ostrva su pravi izbor za Vašu ljetnu avanturu. Možda je ovo pravo vrijeme da posjetite jedno od njih i to nevjerovatno ostrvo Zakintos koje liči na oživljenu ilustraciju iz bajke o mornarima i njihovim morskih pustolovinama. Ovdje Vas čekaju šetnje po stjenovitim uvalama i pješčanim plažama, muzejima i starim manastirima. Možete da posetite jednu od najpopularnijih plaža Zakintosa, Navagio (Shipwreck Beach), poznatu po olupini nasukanog broda Panajotis.

Pored lijepog prirodnog okruženja, ostrvo Zakintos ima bogatu kulturu, koja se razvijala pod uticajem Mlečana. Oni su ostrvo nazvali ’’Fioro di Levante’’ (’’Cvet Istoka’’), a taj naziv se zardžao i do danas. Za bujnu i gustu vegetaciju ostrva zaslužna je mediteranska klima, koju karakteriše visok nivo padavina zimi i mnogo sunčanih sati leti. Najvažniji proizvodi koji se uzgajaju na ostrvu su masline, vinogradi i citrusi. Drugi najvažniji izvor prihoda za stanovništvo je turizam.

zakintos-letovanje-istorija-share

Ostrvo je poznato po svojoj tradicionalnoj muzici i specifičnoj arhitekturi, koja je najprimetnija u glavnom gradu i najvažnijoj luki na ostrvu, Zante-u. Grad je smješten na zapadnoj strani ostrva i raspolaže sa jedinstvenom arhitekturom na koju su imali uticaj mlečani, francuzi i englezi koji su kolonizovali ostrvo. Međutim, snažan zemljotres je 1953. uništio najveći dio elegantnih vila i veličanstvenih neoklasičnih građevina. Trenutno postoji tek nekoliko tradicionalnih građevina i crkava koje su se održale do danas.

Za vas smo i ove godine pripremili najbolji hotel na ostrvu Zakintos po first i last minute cijeni. Upustite se i Vi  u ljetne avanture na Zakintos sa CityDealom. 

zakintos-plaze
Ljetovalište Laganas je jedno od najboljih turističkih mjesta za ljetovanje na ostrvu Zakintos, koje pruža razne pogodnosti, ekskurzije i aktivne sportske zabave za sve one koji su mladi kako tijelom tako i duhom. Noćni život Laganasa je posebno popularan i odvija se u više od pedesetak klubova lociranih u glavnoj ulici. Raznobojna svjetla koja se okreću i mijenjaju, dobra muzika, popularni dj-evi i jeftina pića ga čine najboljim party mjestom na jonskim ostrvima a i šire. Zbog toga kažu da je Zante glavni grad ostrva a Laganas glavni grad noćnog života na ostrvu.

Naravno Laganas nudi odlične sadržaje i danju. Prekrasna pješčana plaža duga preko 5 km jedna od najljepših na ostrvu. Mnoštvo beach barova, restorana, taverni nudi prijatno osveženje u svojim baštama. Ljubitelji sportova na vodi ovdje i nemaju previše atrakcija jer je sve podredjeno kornjačama -careta careta koje se gnijezde baš u ovom dijelu ostrva i same po sebi su posebna atrakcija. Posjetiocima se naravno pruža mogućnost da obiđu i druge obližnje plaže koje su također odlične, poput-plaže Kalamaki, Agios Sostis, Kanonia, a nedaleko su i manja ostrva Marathonisi i Peluzo gdje možete otkrstariti.

zak

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba, uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našim prodajnim mjestima u SCC-u (-1 sprat) i na prodajnom mjestu BBI Shopping centra (prizemlje).

Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz CityDeal.

Ne propustite