CIJELI SVIJET BRUJI O OVOME: Spremao se da potpiše sporazum sa Trumpom, a onda je Kimova sestra SKOČILA I POTRČALA PREMA NJEMU (VIDEO)

Kiosk
CIJELI SVIJET BRUJI O OVOME: Spremao se da potpiše sporazum sa Trumpom, a onda je Kimova sestra SKOČILA  I POTRČALA PREMA NJEMU (VIDEO)
.

Američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski lider danas su potpisali historiju deklaraciju, gdje su se složili da će raditi na denuklearizaciji Korejskog poluotoka i uspostavljanju novih odnosa između SAD-a i Sjeverne Koreje.

Tokom potpisivanja sporazuma nekoliko ljudi je uočilo zanimljiv detalj. 

Naime, na stolu su bile dvije olovke sa imenom Donalda Trumpa. To je primijetila Kimova sestra Kim Jo Džong, koja je u posljednjem trenutku izvukla svoju olovku i dala bratu da je koristi umjesto one na stolu.

Novinska agencija Reuters došla je do kompletnog teksta historijske deklaracije, koji prenosimo u cjelosti:

4mlk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvt1drn01eqv8vmwexowm0zjjinjlmzjliownjnzljztk5yjy3mgmyzjiuanblz5cbotab

"Predsjednici Donald Trump i kim Jong-un održali su prvi samit 12. juna 2018. Predsjednici su vodili sveobuhvatnu, duboku i iskrenu razmjenu mišljenja vezanih za uspostavu novih odnosa između SAD-a i Sjeverne Koreje te gradnju održivog mira na Korejskom poluostrvu. Trump se obavezao osigurati bezbjednosne garancije Sjevernoj Koreji, dok je Kim Jong-un obećao izvršavanje obaveze denuklearizacije Korejskog poluostrva.

Ubijeđeni da će novi američko-sjevernokorejski odnosi doprinijeti miru i prosperitetu Korejskog poluostrva i cijelog svijeta, uz uvjerenje da će obostrano oghrabrenje promovisati denuklearizaciju na Korejskom poluostrvu, Donald Trump i Kim Jong-un izjavljuju sljedeće:

1. SAD i Sjeverna Koreja predano će raditi na uspostavi novih odnosa zasnovanih na željama za mir i prosperitet naroda dvije države

2. SAD i Sjeverna Koreja udružit će snage i graditi trajan mir i stabilnost na Korejskom poluostrvu

3. Pozivajući se na Deklaraciju iz Panmunjoma, Sjeverna Koreja je predana ka kompletiranju denuklearizacije na Korejskom poluostrvu

4. SAD i Sjeverna Koreja su predane ka traženju ostataka ratnih zarobljenika i nestalih vojnika, uključujući repatrijaciju identifikovanih

Imajući u vidu da je samit između čelnika SAD-a i Sjeverne Koreje epohalni događaj velikog značaja koji nadjačava decenije tenzija i neprijateljstva, predsjednici Donald Trum i Kim Jong-un su predani punoj implementaciji navedenih postulata.

SAD i Sjeverna Koreja predane su nastavku pregovora koje će voditi ministar vanjskih poslova SAD-a Mike Pompeo i značajan državnik iz Sjeverne Koreje što je prije moguće, a kako bi se implementirao dogovor današnjeg susreta.

Donald Trump i Kim Jong un opredjelili su se za kooperaciju u razvoju američko-sjevernokorejskih odnosa i razvoju mira, prosperiteta i sigurnosti na Korejskom poluostrvu i cijelom svijetu“

 
 

 

Ne propustite