MILION DOLARA JE DRŽAO U ŠACI: Ono što je s njima uradio neke je oduševilo, a neke šokiralo!

Dobre priče
MILION DOLARA JE DRŽAO U ŠACI: Ono što je s njima uradio neke je oduševilo, a neke šokiralo!
.

Kal Patel, radnik u porodičnoj prodavnici u Salini u Kansasu, na kasi je pronašao lutrijski tiket sa dobitnom kombinacijom, koji je kupac slučajno zaboravio ni ne znajući da se na njemu nalazi dobitak od milion dolara.
 

Patel bez oklijevanja pojurio za sretnim dobitnikom i vratio mu tiket, objavili su svjetski mediji koji su oduševljeni gestom ovog mladića, a on se nimalo ne kaje zbog svog postupka.

Dobitnik, koji je htio da ostane anoniman, kupio je tri tiketa u prodavnici u obližnjem Linkolnu, ali je potom svratio u "Pit Stop", radnju Patelovih roditelja, da provjeri da li je neki od njih dobitan.

calProvjerio je dva tiketa, dok je treći slučajno ostavio na pultu i otišao, a kada je Kal Patel pogledao brojeve na zaboravljenom tiketu, nije mogao da vjeruje, kaže, da je baš to kombinacija koja donosi milion dolara.

Patel je poznavao kupca je gdje živi pa je krenuo za njim.Nakon što ih je pronašao, pokazao im je dobitni tiket.

"Pokazao sam im tiket i rekao im da su pobjednici. Počeli su da se tresu... Nisu mogli da vjeruju", priča Kal Patel, te dodao da se osjećao nevjerovatno zvog tog svog čina.

"Sjajno sam se osjećao kada sam im to dao. A pohvale koje za to dobijam su zaista divne... Kažu ljudi da sam im vratio vjeru u čovječnost", zaključio je Patel.

Mediji navode da je pravna kompanija iz Wichite ove sedmice je kao nagradu Kalu Patelu poklonila ček od 1.200 dolara.

Ne propustite