Žene otkrile zašto varaju svoje muževe: 5 razloga zašto pucaju i najsnažniji brakovi

Ljubav
Žene otkrile zašto varaju svoje muževe: 5 razloga zašto pucaju i najsnažniji brakovi
.

Ove razloge za prevaru pokazala je studija kanadskog Univerziteta Guelph.
 

Prema njoj, žene će se znatno češće upustiti u nevjeru ako su nezadovoljne u odnosu. Donosimo vam priče pet stvarnih žena, i objašnjenja zbog čega su prevarile.

-Utjeha-

''Od dana kad sam se udala za njega, znala sam da je to greška'', kaže 50-godišnja Elizabet.

''Bio je pasivno-agresivan, htio je da me kontroliše i očekivao je da ću dati otkaz kako bi ostala kod kuće i brinula o djeci i kući. Nedugo nakon prve godine braka, počela sam da ga varam s muškarcem s kojim sam radila.

''Nisam se zavaravala da se radi o ljubavi, no bila je to situacija koja mi je otvorila oči - bila sam s nekim s kim sam se osjećala dobro, davao mi je samopouzdanje, zasmijavao me i poštovao me zbog toga ko sam i nije želio da me pretvori u nekog drugog. Ta afera mi je pomogla da pronađem sebe, otkrijem svoje želje, da mi sigurnost da mogu i želim živjeti bez njega. Da se nije dogodila, pitanje je bi li imala hrabrosti zatražiti razvod. Sada, 25 godina nakon toga, udata sam za divnog muškarca. Međusobno se usrećujemo i ne pokušavamo mijenjati.''

embraces-love-couple-vector-material-02

Vanesa: -Zamjerali smo jedno drugom-

''Udala sam se s 22 godine, a nakon vjenčanja sve se promijenilo. Na početku oboje nismo mogli da dočekamo to da zasnujemo porodicu i dobijemo djecu, no odjednom se ja više nisam osjećala tako. Posvetila sam se poslu koji volim i djeca se više nisu uklapala u tu sliku. On je bio povrijeđen zbog toga i počeo mi je zamjerati. Tu su krenule svađe, a ja sam zamjerala njemu jer zamjera meni i naprosto smo stalno nanosili bol.''

jewellery-love-luxury-romantic-tiffany-favim-com-149908

Barbara: -Bilo mi je dosadno i bila sam nesretna-

''S 35 godina moj se život činio kao san - muž koji me voli i dvoje prekrasne djece, no zapravo sam bila nesretna. Moj muž je bio dobar čovjek, no uz njega mi je bilo nesnosno dosadno. U našoj okolini sam se stalno osjećala kao neko drugačiji ko silom želi da se uklopi, ali mu ne ide. Te sam godine išla na poslovni put i upoznala Australijanca Boba u liftu. Osjetili smo trenutnu hemiju i povezanost, razmijenili smo brojeve i ostali u kontaktu. Odlučila sam odletjeti do Australije kako bih ga vidjela i napokon razrešila sve da mogu završiti s tim. Umjesto toga, zaljubila sam se. Napustila sam sve - zemlju, muža, posao i rodni grad i došla da živim s Bobom u Australiju. Postala sam snažna, nezavisna i samopouzdana žena. To je bilo prije 25 godina, a danas smo Bob i ja u sretnom braku, vodimo sopstvenu vinariju i nevjera je bila prekretnica u mom životu - najbolja stvar koja mi se dogodila. Bob i ja imamo petoro djece i desetoro unučadi, i nije mi dosadno.''

love-sad-pics-images

Marry:-Moj muž je bio radoholičar-

Ja sam 10 godina vodila svoj život nezavisno od mog muža, jer njega nikad nije bilo u blizini. Garry je bio u potpunosti zaokupljen svojim poslom, a supruga mu je bila potrebna samo forme radi te nikad nije imao energije ni želje za mnom.

love

Larry:-On je prvi prevario-

Bili smo u braku tek godinu dana nakon što sam saznala za njegovu nevjeru. Bila sam jako ljuta, jako povređena i ubijala me spoznaja da mu ja nisam dovoljna, nakon toga sam i ja njega prevarila. Živjeli smo razdvojeni nekoliko mjeseci i nakon razgovora sa bračnim savjetnikom uspjeli smo spasiti brak.

prevara

 

Saznajte i zašto oženjeni muškarci varaju, čak i ako vole svoje supruge.

1. Traži prijateljstvo
Neke žene počinju konstantno da prigovaraju muževima nakon nekog vremena provedenog u braku. Muškarci onda počinju da traže žensko društvo koje ih neće osuđivati i koje će razumjeti kroz šta prolaze. Oni žele ženu koja može da ih prihvati onakvim kakvim jesu.

checting


2. Voli da se igra
Muškarci ponekad znaju biti djetinjasti i ne žele uvijek da prihvate odgovornost koju brak nosi. Možda čeznu za vremenom kada nisu bili vezani i traže ženu koja će se sa njim opet ponašati spontano.

cheating-655x353


3. Voli nezavisne žene
Većina muškaraca voli žene koje umeju da se staraju o sebi. Ne žele da budu sa nekim ko će sve vrijeme zavisiti od njih.

1470778341247647557
4. Želi ženu koja je sretna
Ako muškarac osjeti da vas više ne čini sretnom, on će možda potražiti ženu koju će znati da usreći. Muškarci žele partnerku koja je zadovoljna u vezi.

cheating-illustration1a


5. Traži nešto što vi nemate
Da, ovo je plitko, ali istinito. Ako ste prestali da vodite računa o sebi nakon što ste se vjenčali, on će možda potražiti atraktivniju ženu.

201511-omag-emotional-affair-949x534


6. Prezire suze
Većina muškaraca ne zna kako da odgovori na suze. Oni u tim situacijama ne znaju šta da urade ili kažu i radije će potražiti nekog drugog umesto da se suoče sa problemima u svom braku.

23brody-master768

7. Većina muškaraca i kada vara još voli svoje supruge

Muškarci koji varaju nisu prestali voljeti, postali su nezadovoljni trenutnim stanjem. Varanje se obično događa u fazama kada se parovi skrase, dobiju djecu i učvrste život koji su gradili zajedno, objašnjava klinički psiholog Andra Brosh. Dok su u nekim područjima ispunjeni, nedostaje im romansa. Oni često pate u tišini, vjerujući da ono što im treba ne mogu dobiti od supruge. Kako biste to izbjegli – planirajte zajedniče večeri, odvojite vrijeme za sebe i pričajte o nadama i snovima, ne samo poslu i djeci.

8. Emocionalno je nezadovoljan

I muškarci su emotivna bića i žele se osjećati paženima i maženima. Žele i očekuju da ih žena cijeni, razumije.

08-031603-why-do-women-cheat

9. Njegovi roditelji su varali

Ako je njegov otac varao majku ili nisu bili u dobrim odnosima, to je na njega negativno utjecalo.

 

 

Ne propustite